Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mam ciekawą dolegliwość w moim BMW G20, której nie mogą wstępnie zdiagnozować nawet w ASO. Może ktoś z Was wpadnie na pomysł, który mógłby naprowadzić na przyczynę tego zjawiska.

Otóż prawdopodobnie po wykonaniu aktualizacji (nie mam jednak pewności, czy te funkcje przestały działać dokładnie w tym samym czasie) przestały działać takie funkcje jak:

- sterowanie multimediami, książką telefoniczną itd. przy pomocy przycisków po prawej stronie kierownicy. Działa tylko opcja zmiany głośności.

- na wyświetlaczu za kierownicą nie wyświetla informacji radiowych

- na wyświetlaczu za kierownicą kompas wskazuje cały czas kierunek północy

- brak informacji drogowych na ekranie głównym

- brak mini-nawigacji, która wyświetlała się za kierownicą

Czy znacie kogoś kto miał podobny przypadek lub wiecie w czym może tkwić problem? Aktualnie zainstalowana wersja oprogramowania to 03/2023.67.

Bardzo proszę Was o pomoc. ASO w Szczecinie wstępnie stwierdziło, że nie są to żadne dodatkowe funkcje, powinny działać bez względu na dodatkowe wykupione funkcje. Niestety nie są w stanie niczego więcej stwierdzić bez podłączenia komputera, za które życzą sobie na start 600 zł.

IMG_0300.JPG

IMG_0301.JPG

IMG_0303.JPG

IMG_0302.JPG

Opublikowano
16 godzin temu, komoornik napisał(a):

Ustawienia fabryczne były przywracane?

Niestety tak. Próbowałem rozwiązać problem przywróceniem do ustawień fabrycznych i usunąłem chyba przez to kilka dodatkowych ustawień - m.in. odwrócony Start/Stop.

16 godzin temu, Yossi123 napisał(a):

Hard reset albo odłączenie akumulatora. Jeśli nie pomoże to już chyba tylko podpięcie pod kompa.

Czy odłączenie od akumulatora powinno być odpowiednio długie przez jakiś określony czas? Czy będzie wiązało się to z jakimiś dodatkowymi problemami jak jakieś kodowanie radia itp.?