Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szkoda, że nie można było zamówić samego plusa 😞

Na dniach będę testować zegarek z androidem - mam nadzieję, że nie będzie trzeba kombinować i po przyłożeniu reki do klamki otworzy się samochód. Z telefonem na androidzie działa bezproblemowo przy NFC.

Opublikowano

Cześć,

Mam wspomniany zegarek z andorid oraz NFC i nie mam pojęcia jak mam go dodac, aby otworzyć samochód. Ma ktos jakiś pomysł?

Opublikowano

Odpowiedź BMW:

Uprzejmie informujemy, że funkcja Digital Key jest dostępna tylko dla
kompatybilnych zegarków Apple oraz Google:

•  Apple Watch Ultra 2 / Ultra / Series 10 / 9 / /8 / 7 / 6 z watchOS 8 albo wyższym.
  •   Google Pixel Watch 3 z systemem Wear OS 5.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, u mnie Digital Key chyba nie działa prawidłowo.

Iphone 15 pro max. Digital key dodany do apple wallet, teoretycznie powinien działać jak karta płatnicza, ale po zbliżeniu do klamki i okolic samochód się nie otwiera. Wg konfiguracji wszystko jest ok, miałem przy sobie dwa klucze i kartę.

Zamki moge otworzyć z poziomu aplikacji. Nie jest to jakieś dokuczliwe, bo zawsze mam klucz przy sobie, ale może coś robię nie prawidłowo?

Opublikowano

Nie wiem jak próbujesz się dostać do auta, ale masz dwa sposoby:

1. Express Mode - w ustawieniach karty klucza w portfelu musisz zaznaczyć odpowiednią opcję, i wtedy dostęp do auta/odpalanie jest bez wymogu FaceID - telefon może być w kieszeni

2. Active Entry - tak jak przy płatnościach, musisz sczytać kartę, potwierdzić tożsamość i dopiero auto wie, że Ty to Ty i pozwala otworzyć drzwi.

No i w ustawieniach iDrive upewnij się, że masz informację jakoby Digital Key był skonfigurowany.

Opublikowano

Dzięki, wszystko sprawdziłem tak jak mówisz, chodzę z telefonem jak cymbał wokół auta 😄 nic to nie dało, chyba muszę przejechać się do salonu 🙂