Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z tego co rozumiem jak nie ma sie dostępu komfortowego to trzeba wyjąc telefon z kieszeni i  przyłożyć do klamki, ale trzeba opdaplć aplikacje czy wystarczy samo zbliżenie

Opublikowano

Polecam dobrać pakiet komfortu. Przy zamawianiu samochodu też się dużo zastanawiałem ale było warto. Korzystam tylko z digital Key i działa to super. Poza tym dodatkowo ogrzewanie tylnej kanapy, panel sterowniczy z tyłu, pełna regulacja elektryczna foteli, pamięć foteli, klimatyzowane fotele, automatyczne grzanie i chłodzenie foteli po uruchomieniu silnika, komfortowe wsiadanie z elektryczną kolumną kierowniczą. Warto do tego dokupić regulację lędźwi co daje dodatkowo pompowane boczki w fotelach podstawowych sportowych. Ogólnie polecam dobrać ten pakiet.

• Lubię to 1
Opublikowano

A z rym pakietem komfort mozna jechac z samym telefonem bez kluczyka?

Bo naladowalem tych pakietów a nawet nie wiem co dokladnie zamówiłem:)

Opublikowano

Tak, można jechać bez kluczyka telefon musi leżeć w miejscu do ładowania - tzn tam musi się tylko zalogować.

Opublikowano

Wystarczy mieć telefon przy sobie. Samochód rozpoznaje Cię jak tylko się zbliżasz do niego. Po wyjściu z samochodu samochód sam się zamyka jak nie widzi już telefonu. Wygodne nie trzeba nic naciskać. Po prostu idziesz do samochodu , jedziesz i wychodzisz. Nawet nie myślę o tym że trzeba samochód otworzyć czy zamknąć. 

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Koledzy, proszę o info na jakich telefonach androidowych macie odpalony BMW Digital Key. 

Edytowane przez Leo1971
Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, Pawlar napisał(a):

Wystarczy mieć telefon przy sobie. Samochód rozpoznaje Cię jak tylko się zbliżasz do niego. Po wyjściu z samochodu samochód sam się zamyka jak nie widzi już telefonu. Wygodne nie trzeba nic naciskać. Po prostu idziesz do samochodu , jedziesz i wychodzisz. Nawet nie myślę o tym że trzeba samochód otworzyć czy zamknąć. 

Z telefonem przy sobie działa chyba od iPhone 11 wzwyż, przy niższych modelach telefon musi być na półce oraz trzeba go przyłożyć do klamki żeby otworzyć auto, może być także smartwatch, ale też musi leżeć na półce, przynajmniej mój. Niestety nie wiem jak to wygląda przy androidach. 

Edytowane przez franczes_ka
Opublikowano
21 godzin temu, Pawlar napisał(a):

Polecam dobrać pakiet komfortu. Przy zamawianiu samochodu też się dużo zastanawiałem ale było warto. Korzystam tylko z digital Key i działa to super. Poza tym dodatkowo ogrzewanie tylnej kanapy, panel sterowniczy z tyłu, pełna regulacja elektryczna foteli, pamięć foteli, klimatyzowane fotele, automatyczne grzanie i chłodzenie foteli po uruchomieniu silnika, komfortowe wsiadanie z elektryczną kolumną kierowniczą. Warto do tego dokupić regulację lędźwi co daje dodatkowo pompowane boczki w fotelach podstawowych sportowych. Ogólnie polecam dobrać ten pakiet.

Ja nie mam pakietu komfort, tylko travel i innowacji i mam dostęp komfortowy i digital Key oraz elektryczną klapę bagażnika, też uważam ze warto 😉 często po okolicy jeździmy bez kluczyków, telefon partnera nie obsługuje dostępu komfortowego więc on musi przyłożyć do klamki żeby otworzyć ale musi też wejść w „portfel” w telefonie (tak jak w karty płatnicze) jest tam BMW Key i odblokować jakby chciał zapłacić, przyłożyć wtedy do klamki. Także jeśli telefon obsługuje to ten komfortowy, jest dużo bardziej komfortowy 😂