Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżdżę głównie po autostradach, lokalne drogi w mojej okolicy są całkiem dobre, wybrałem koła 20' i zawieszenie M - ale pytanie czy nie lepiej wziąć adaptacyjnego? Jakie są plusy i minusy? Bardziej zależy mi na komforcie, i pytanie czy zwykłe zawieszenie M nie będzie zbyt twarde. Samochód raczej zostanie ze mną dłużej, więc koszty serwisowania też mają jakieś znaczenie.

Opublikowano (edytowane)

Mialem adaptacyjne w g30 i m pakietowe w g31. I tak 99,9% jeździłem w sporcie dla zawieszenia. Ja osobiście nie widzę potrzeby ale to bardzo indywidualne. Zamówiłem z x3 z zawieszeniem m. W g05 mam pneumatykę ale tez na sporcie ustawiona. Sa ponoc tacy co w mpakiecie rezygnowali z zawieszenia m 🙂

Edytowane przez IronSzn
Opublikowano

ja mam w G01 M-pakietowe zawieszenie na 20" jest idealne
ale wiele osób mówi ze twardo

W USA piszą że zawieszenie G45 M50 jest bardziej komfortowe, podobnie jak fotele

ja zamówiłem 21 cali felgi + adaptacyjne żeby miec opcję komfortu

w G01 to adaptacyjne niewiele daje IMOdlatego nie zamawiałem, w G45 wziąłem w ciemno 😉 

Opublikowano

Obecnie mam w G01 zwykłe zawieszenie (X-line plus opony 19' bez RF) i bardzo lubię komfort jaki daje, choć faktycznie czasami trochę buja, dlatego zacząłem mieć wątpliwości co do tego M, szczególnie, że w G01 pojawiały się opinie, że za twarde. Zmieniłem zamówienie i będzie adaptacyjne - dopłata w zasadzie żadna (po rabacie jakieś 3100zł), żywotność przy mojej jeździe pewnie 150-200kkm, więc faktycznie głupotą by było nie brać.

Opublikowano
W dniu 13.11.2024 o 13:30, cowboy napisał(a):

ja mam w G01 M-pakietowe zawieszenie na 20" jest idealne
ale wiele osób mówi ze twardo

W USA piszą że zawieszenie G45 M50 jest bardziej komfortowe, podobnie jak fotele

ja zamówiłem 21 cali felgi + adaptacyjne żeby miec opcję komfortu

w G01 to adaptacyjne niewiele daje IMOdlatego nie zamawiałem, w G45 wziąłem w ciemno 😉 

Nie przykladalbym sie do tego co pisza w USA, bo G01 tam bylo na RF, a G45 na zwyklych oponach. Wiec porownuja jablka z pomaranczami ;) 

Opublikowano

ja mam letnie 20 cali zwykłe opny
zimowe 19 cali RF i nie widze różnicy w komforcie na mpakietowym zawiasie w G01
nawet na 20 jest bardziej sztywno i twardo