Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wam, od wczoraj mam dziwny problem. Jadąc autem i zmieniając bieg na 4 i 5 po dodaniu gazu samochód zaczyna drgać, problem ustępuje po wciśnięciu sprzęgła. Problem nie występuje cały czas, na 5 jazd autem może raz czy dwa taki problem wystąpi.

Błędy z INPY:

• 2781 rozrządu ssania czujnik
  • 27C3 czujnik poziomu oleju
  • 274E Wykrywanie przerw zapłonu Wszystkie cylindrów
  • 2743 Wykrywanie przerw zapłonu Cyl 3 (4cyl) lub 5 (6 cyl)
  • 2745 Wykrywanie przerw zapłonu Cyl 2 (4cyl) lub 6 (6 cyl)
  • 2742 Wykrywanie przerw zapłonu Cyl 1

Na logikę rozwiązaniem problemu byłaby wymiana sprzęgła/koła zamachowego. Po przejrzeniu błędów z inpy wymienię świece zapłonowe. Czy ktoś z was miał podobny problem i mógłby mi doradzić?

Opublikowano

Wymieniłem świece, problem dalej występuje, dzisiaj jednak podczas jazdy kiedy problem znowu wystąpił, miałem wrażenie jakby problem nie dochodził ze sprzęgła tylko z silnika, jakby na moment do odpuszczenia gazu pracowały 3 cylindry zamiast 4 lub coś podobnego.

Opublikowano

Auto przy wyższych obrotach zaczyna wpadać w drgania i jakby traciło moc, stojąc na światłach obroty lekko falują i trzęsie budą, wyłączenie silnika i włączenie naprawia problem na chwile.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najpierw zajmij się błędem czujnika położenia wałka rozrządu (tylko oryginał działa poprawnie) a później analiza wypadania zapłonu, do sprawdzenia cewki/świece na początek.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.