Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, widziałem tematy ale wolę się upewnić

Mam E90 LCI 2010r fotele zwykłe, manualne, nie grzane, materiałowe. Chce zmienić na manualne, nie grzane zwykłe skóry.

Znalazłem od anglika natomiast nie wiem czy są one od LCI czy preLCI. Czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć czy mogą się czymś różnić? Czy powinny pasować plug&play? Chodzi o zamianę foteli tył oraz przód. Co potrzebuje itp. Czy ktoś podpowie krok po kroku? Będę mega wdzięczny. 

Opublikowano

W przypadku foteli manualnych, nie grzanych róznic preLCI/LCI nie ma żadnych. Dopiero w przypadku foteli grzanych/elektrycznych/z pompowanymi lędźwiami mogłyby wyniknąć różnice w modułach od poszczególnych opcji. Ale z tego co kojarze, to owe różnice preLCI/LCI były dopiero w serii F. 

Jedyne róznice wynikają tylko z tego, że to fotele z anglika, to tak jak wyżej - ewentualna regulacja pochylenia fotela będzie wówczas w fotelu pasażera, oraz mata zajętości będzie w fotelu kierowcy. Pozostaje wtedy albo wykodowanie maty, albo zabawa z przekładaniem maty do właściwego fotela (pasażera), która w przypadku foteli skórzanych jest wtopiona w gąbkę. 

Tył - musisz kupic kanape od takiej samej wersji jak masz Ty, zatem jesli masz składaną kanape (a raczej oparcie), to musisz kupic również składaną. Zamiennie składana/nieskładana nie pasują.