Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

niedługo będę odbierał swoje G20 i stąd pytanie. Co wybieraliście do swoich samochodów i dlaczego? Same opony zimowe czy komplet felgi + opony?

Opublikowano

czesc, ja kupilem uzywane felgi bmw m796 i nowe opony, przekladanie run flat to zawsze ryzyko ze cos sie stanie z felga

Opublikowano

Też kupiłem 796 całe, bo nie mam czasu na zabawy w osobne kupowanie kół, opon, montaż, choć zakup osobno wychodził troszeczkę taniej. Ale czas też ma wartość 😉 

Opublikowano

Ja w trakcie badania tematu i szukania w internecie czy może tym razem wystarczy kupić tylko opony i zmieniać i zaoszczędzić, zdałem sobie sprawę, że marnuje tylko czas już wtedy, nie interesuje mnie to w ogóle, głowa może rozboleć od ilość opinii na temat opon itd, a ja chce mieć święty spokój, po też kupuję nowe auto. Więc wziąłem te 796m od dealera z kołami i zapomniałem o temacie. Tam jeszcze jesteś jakies ubezpieczenie na nie na 3 lata i przechowania i zmiana w cenie za pierwszy sezon.

• Lubię to 2
Opublikowano
1 godzinę temu, i043W napisał(a):

Ja w trakcie badania tematu i szukania w internecie czy może tym razem wystarczy kupić tylko opony i zmieniać i zaoszczędzić, zdałem sobie sprawę, że marnuje tylko czas już wtedy, nie interesuje mnie to w ogóle, głowa może rozboleć od ilość opinii na temat opon itd, a ja chce mieć święty spokój, po też kupuję nowe auto. Więc wziąłem te 796m od dealera z kołami i zapomniałem o temacie. Tam jeszcze jesteś jakies ubezpieczenie na nie na 3 lata i przechowania i zmiana w cenie za pierwszy sezon.

Podzielam podejście. Czas jest teraz najcenniejszy... Też kupiłem od najbliższego dealera w dobrej cenie mieszane 19" 898M. Ciekawe jak będzie 19" rft... W F30 zawsze miałem 18" rft więc i tu nie będzie tragedii ale ciekawy jestem różnic vs nie rft letnie które mam w tej chwili. 

Opublikowano

Też jestem za oddzielnym kompletem kół.

Mam pytanie powiązane. Do G21 na pewno komplet 4 kół 19" bez problemu wejdzie, a jak sytuacja wygląda z G20? Udało się komuś zapakować 4 pełne koła do sedana? Jeżeli tak to ma ktoś może fotkę? :)

Opublikowano
16 godzin temu, kamsku2930 napisał(a):

Też jestem za oddzielnym kompletem kół.

Mam pytanie powiązane. Do G21 na pewno komplet 4 kół 19" bez problemu wejdzie, a jak sytuacja wygląda z G20? Udało się komuś zapakować 4 pełne koła do sedana? Jeżeli tak to ma ktoś może fotkę? :)

Moja G20 fabrycznie wychodzi na 19"

Opublikowano
11 godzin temu, zbyszekk napisał(a):

Moja G20 fabrycznie wychodzi na 19"

Być może nie doprecyzowałem pytanie. Miałem na myśli zapakowanie 4 kół do środka samochodu np. w celu zawiezienia ich do wulkanizatora na przekładkę 🙂