Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A to myślałeś że wyzerują wady fabryczne? W tej kwestii niestety chyba każdy salon działa w ten sam sposób - udajmy że nie widzimy, może klient też nie zauważy.

zerowy w domyśle to sprzątnięcie pozostałości po fabryce (zabezpieczenia itd), aktualizacja softu, sprawdzenie ciśnienia, poziomu oleju i jakieś takie podstawowe kwestie.

szkoda tylko, że odbierasz auto z prawdopodobnie już wymienioną szybą przednią..

Opublikowano
1 godzinę temu, bogdanan napisał(a):

Rezygnuję z ich usług, zamówię u innego dealera albo kupię Lexusa tam znacznie lepiej traktują klientów, a Lubin będę unikał z daleka

Takie numeru zdarzaja sie wszedzie. Ja mialem tak w fordzie z mondeo ze szyba byla porysowana. Rezygnacja z auta ktore juz jest to chyba pochopna decyzja. Szyba rzecz wymienna , jak serwis to ogarnie to raczej nie widzę problemu

Opublikowano
7 godzin temu, IronSzn napisał(a):

Takie numeru zdarzaja sie wszedzie. Ja mialem tak w fordzie z mondeo ze szyba byla porysowana. Rezygnacja z auta ktore juz jest to chyba pochopna decyzja. Szyba rzecz wymienna , jak serwis to ogarnie to raczej nie widzę problemu

Przecież oni przeglądu zerowego nie ogarniają, bał bym się do nich przyjechać na przegląd serwisowy. Wymiana szyby w ich wykonaniu to zbyt duże ryzyko. Zresztą nowy samochód klasy premium, czeka na wymianę szyby a jeszcze nie wyjechał z salonu....

Opublikowano

zrezygnuj i weź ten slot na M50 który się tu pojawił 😉

jak wczoraj zobaczyłem w salonie 20d zrobione na 377kzł, to naprawdę lepiej brać M50 na dobrym rabacie 😉 

Opublikowano
W dniu 14.01.2025 o 08:19, cowboy napisał(a):

zrezygnuj i weź ten slot na M50 który się tu pojawił 😉

jak wczoraj zobaczyłem w salonie 20d zrobione na 377kzł, to naprawdę lepiej brać M50 na dobrym rabacie 😉 

Póki co jestem mocno zniesmaczony ich podejściem, czas oczekiwania na nowy to teraz 8 miesięcy. Mocno mnie zniechęcili, chyba pójdę do konkurencji

Opublikowano (edytowane)

W UK nowych x3ek pelno do kupna od zaraz z placu. Albo ludzie nie poodbierali, albo dealerzy sie przeliczyli z popytem - szczerze mowiac nie widzialem jeszcze takiej sytuacji by nowego BMW bylo tyle w stocku co przy g45.

Jak sie dobrze zakrecic, to m50 w pelnym wyposazeniu mozna ponizej 60k wyszarpac :D

Edytowane przez srekal34
Opublikowano
2 godziny temu, srekal34 napisał(a):

W UK nowych x3ek pelno do kupna od zaraz z placu. Albo ludzie nie poodbierali, albo dealerzy sie przeliczyli z popytem - szczerze mowiac nie widzialem jeszcze takiej sytuacji by nowego BMW bylo tyle w stocku co przy g45.

Jak sie dobrze zakrecic, to m50 w pelnym wyposazeniu mozna ponizej 60k wyszarpac 😄

u nas min. 8 miesięcy dzwoniłem do 3 salonów (pomijam BMW Lubin)

Opublikowano
10 godzin temu, bogdanan napisał(a):

Póki co jestem mocno zniesmaczony ich podejściem, czas oczekiwania na nowy to teraz 8 miesięcy. Mocno mnie zniechęcili, chyba pójdę do konkurencji

No to idz…

masz auto na miejscu w którym trzeba zmienić tylko szybę. Nie pasuje to czekasz 8 miesięcy albo wybierasz cos innego

Opublikowano
Godzinę temu, IronSzn napisał(a):

No to idz…

masz auto na miejscu w którym trzeba zmienić tylko szybę. Nie pasuje to czekasz 8 miesięcy albo wybierasz cos innego

A szyba pewnie leży na półce i z miejsca wymienią. Pojadę na przegląd może spotka mnie kolejna niespodzianka. W końcu to klient jest dla Salonu a nie odwrotnie, zwłaszcza jak ma pieniądze..  Przy tego typu aucie powinno wymagać się profesjonalnego traktowania nas klientów.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, bogdanan napisał(a):

A szyba pewnie leży na półce i z miejsca wymienią. Pojadę na przegląd może spotka mnie kolejna niespodzianka. W końcu to klient jest dla Salonu a nie odwrotnie, zwłaszcza jak ma pieniądze..  Przy tego typu aucie powinno wymagać się profesjonalnego traktowania nas klientów.

Jakiego tego typu aucie? Mowisz o masowo produkowanym malym suvie w 4 cylindrowce. Wpadki typy rysy na szybie moga zdarzyc sie wszedzie i nie nie darłbym szat z tego powodu. Dogadac sie i wymienic. Bo tak patrzac mozna sie obrazic na wiekszosc rynku. Rozumiem ze uszkodzenie wkurza i tez bym go nie akceptował bez naprawy, ale co może aso zrobic poza wymiana szyby? Na pstryk palcami nie podstawia Ci z tego powodu nowe sztuki.

ps nie zycze nikomu ale z szyba mozna sie pozegnac pierwszym kamykiem na pierwszej trasie i co wtedy? 

Edytowane przez IronSzn