Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Zakupiłem BMW przy przebiegu 98kkm, teraz mam 104kkm i pojawił się pewien problem. Auto przy stałej prędkości na zimnym silniku szarpie/przerywa na ułamek sekundy, niekiedy zdarzy się to raz a niekiedy notorycznie ale tylko przy stałej prędkości, a nie przy przyspieszaniu. Niekiedy też się to zdarzy na ciepłym silniku ale to bardzo bardzo rzadko. Byłem z tym w ASO i powiedzieli że ten typ tak ma, byłem u kilku mechaników to jeden wymienił świece, drugi wymienił olej w tym napędzie xdrive, ja mechanikiem nie jestem także no mogę sobie z nimi dyskutować 😅

Taki może przykład podam na chłopski rozum, jedziesz starym motocyklem i nagle braknie Ci paliwa i niby silnik tak jakby pracuje ale już gazu nie dodasz ani nic, nie wiem czy to dobrze wytłumaczyłem..

Dzięki za odpowiedzi i następną wizytę u innego mechanika chciałbym zarezerwować i powiedzieć czarno na białym co trzeba zrobić.

Edit.

Dodam że auto było na wymienia oleju w silniku i skrzyni przy 100kkm, poprzedni właściciel wymieniał co 20 tysięcy.

Edytowane przez LaLoca97
Opublikowano

Prawdopodobnie rozdzielacz xdrive umiera. Poszukaj sporo o tym tutaj jest. 

Opublikowano

Kolego jestem w trasie ciężarówką za granicą i strasznie ograniczony mam internet żeby szukać niestety.. jeśli możesz to podaj link lub odpowiedz na pytanie czy trzeba go regenerować czy kupić nowy ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie pasuje na reduktor. Stale szarpania, jakby zaplony wypadaly, tylko i wylacznie podczas przyspieszania. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dlatego pisalem, to nie reduktor.