Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Odebrałem auto po polerowaniu kloszy i nałożeniu PPf-a klosze z zewnątrz jak nowki co spowodowało że od środka po zapaleniu xenonow widać kurz, lekkie zacieki ogólne zabrudzenia

Pytanie do was :

Czy ktoś z grupowiczow poradził sobie z czyszczeniem bez rozklejania ?

Słyszałem o sposobie z mikrofibra i magnesem neodymowymi małymi robił ktoś taki zabieg jest to wykonalne da się to zrobić na aucie a Przedewszystkim przecisnąć to bokiem przez otwór żarówki ?

LCI Xenon zwykły

Opublikowano

Witam, w pre LCI wprowadzasz obszyty mikrofibrą magnes przez gniazdo H7. Nie ma znaczenia jaki reflektor (xenon, xenon skrętny czy zwykłe), każdy miał H7 na drogowych. W LCI xenon zwykły i xenon skrętny maja zabudowane soczewkami, więc nie ma fizycznie możliwości wprowadzenia magnesu.

Jest patent z innego forum, innej marki, który stosowałem już kilka razy w rożnych autach

Patent polega na tym, że przy zdemontowanej lampie, wprowadzasz około 50-100ml alkoholu spirytusowego/etylowego np denaturat (może być 70-90 procentowy) lub izopropanolu, przez wywietrznik wewnętrzny dolny (ten co jest bliżej środka auta/nerek). Oczywiście demontujesz gumę i gąbkę z wywietrznika, oraz lampa musi leżeć na kloszu.

Najszybciej to działa jak mamy reflektor z gniazdem żarówki beż soczewki, bo wtedy wlewamy przez to gniazdo, delikatnie płukany i wylewamy przez wietrznik. Czyli cały "syf" leci w jednym kierunku, do wywietrznika. Jak się wlewa i wylewa przez wywietrznika, a w reflektorze jest sporo zanieczyszczeń, to trzeba płukać kilkukrotnie, co jest upierdliwe, ale wciąż do zrobienia.

Pozdrawiam