Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam problem z światłami. Tak jak na zdjęciach ciągle się świecą dodatkowe światła stopu po prawej stronie i kierunkowskazy szybko migają. Ktoś może wie o co chodzi? W komputerze pokazuje błędy CC ID - 114, 116, 118, 119. Dzisiaj usłyszałem jeszcze buczenie z kostki po prawej stronie z tyłu.  Błędy wiem, że dotyczą świateł z tyłu i prawego kierunku.  Żarówki już praktycznie wymieniłem wszystkie i dalej nie pomogło.

bmw.jpg

Edytowane przez Reosikk
Opublikowano

CC-ID 116 to lewy tylny kierunkowskaz, nie prawy. 

Sprawdź masy i czy piny we wtyczne nie są poupalane/potopione. Skoro żarówki wymienione, a nadal kierunkowskazy szybko migają i świecą się żarówki stopu pomimo sprawnego światła pozycyjnego to oznacza prawdopodobnie problem z masą. Ewentualnie zwarcie.

Opublikowano
7 godzin temu, KucaQ napisał(a):

CC-ID 116 to lewy tylny kierunkowskaz, nie prawy. 

Sprawdź masy i czy piny we wtyczne nie są poupalane/potopione. Skoro żarówki wymienione, a nadal kierunkowskazy szybko migają i świecą się żarówki stopu pomimo sprawnego światła pozycyjnego to oznacza prawdopodobnie problem z masą. Ewentualnie zwarcie.

Sprawdź masę tzn ? Co zrobić dokładniej jakbyś mógł napisać

Opublikowano

Masa we wiązckach łączy sie w jednym miejscu, w tzw. grzebieniu, zazwyczaj przykrecanym do nadkola od strony kanapy. 

Odkręć grzebień, przeczyśc styk papierem ściernym i przykręć spowrotem. Dodatkowo do oczyszczenia tez sa piny we wtyczce i we wkładzie lampy (jesli ten nie jest stopiony).

Dla sprawdzenia możesz tez podac mase bokiem, puść osobny kabelek do masy we wtyczce i będziesz wiedział czy to problem masy czy jednak coś głebszego.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

padnięty FRM zapewne 🙂 reszta świateł bez uwag? 🙂

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png