Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam 

Mam problem z drzwiami od kierowcy z rana na mrozie coś przycina zamek z zewnątrz nie można ruszyć klamki, od wewnątrz jak pociągnę otworze ale potem problem jest z zamknięciem coś stoi dęba przy zamku. Czym i gdzie dokładnie zaaplikować żeby był spokój? Jak auto się rozgrzeje to jest ok.

Zdjąć klamkę i każde możliwe miejsce jaki dać najlepiej smar w aerozolu? Wd40 nie będzie chyba najlepszym rozwiązaniem?

Edytowane przez GODFATHER9191

Aktualizacja najnowszych map/Kodowanie/Zmiana oświetlenia/ambientu wewnątrz auta - zapraszam PW

Opublikowano

Co z nią jest nie tak że na mrozie się to dzieje a w dodatnie temperatury 0 problemów?

Aktualizacja najnowszych map/Kodowanie/Zmiana oświetlenia/ambientu wewnątrz auta - zapraszam PW

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wewnątrz drzwi jest sporo wilgoci/wody ona sobie spływa odpływami, ale wchodzi wszędzie, dostała się do pancerza linki, jak temperatura spada poniżej 0 zamarza w środku i przestaje ta linka wewnątrz pacować, mróz ją łapie, miałem kiedyż taki problem w Fiacie 126p i ręcznym, przy sporym mrozie linka zachowywała się podobnie, po pociągnięciu ręką ją zrywałem, ale miała problem aby się cofnąć, gotowały się hamulce, kiedyś taki stary dziadek/warsztatowiec, polecił mi aby zagotować ją w smarze, postawiliśmy stare stalowe wiadro na kozie i zozpuściliśmy puszkę smaru w tym wiadzrze, jak było płynne utopiliśmy w tym linki od ręcznego, smar po rogrzaniu dostał się do całej linki, jak temperatura spadła, już w tej lince była. Jaki był efekt? Linka chodziła pięknie i lekko, nigdy więcej nie zamarzła, ale czy dziś się chce komuś coś takiego robić?

• Lubię to 1
Opublikowano

Mi już z dwa miesiące temu (no i 3 zimach) nie zamykają się drzwi jak otworze zewnętrzną klamką. Jak pstryknę wewnętrzna kilka razy (naciągnę jakbym chciał otworzyć i nagle puszcze) to się odcinają i można je zamknąć. Ale kolejnej zimy to już chyba nie przejdzie. 😂 Dzięki @Kolorusek za nr części 💪

Opublikowano (edytowane)

Da rade tam dać smar do zamków w sprayu, sprężarką to przyatakować? Żeby ta wodę usunąć? W tą linkę? Bo mam założone wygłuszenie a trzeba będzie wszystko pruć...

Edytowane przez GODFATHER9191

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

zdjąć tą linkę, położyć na grzenjniku w domu, następnego dnia wody w niej nie będzie

Opublikowano

Przerabiałem temat, jakiekolwiek psikanie nic nie da. Szkoda psikadła. Jedynie wymiana linki. Zmieniałem latem, przy obecnych przymrozkach problem nie wystąpił, więc wygląda na to że pomogło. 
Nr cześci jaką wymieniałem to 51217297439