Skocz do zawartości

Wymiana Skrzyni BMW ZF8HP70 z 3.0d 252KM na 3.0d 245KM.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Może ktoś zna lub przerabiał temat. Niestety mój ZF8HP70 padł [A przynajmniej tak mi się wydaje] Planuje zakupić całą skrzynie i ją wymienić koszta 3x tańsze od regeneracji. Mam upatrzoną skrzynie lecz jest ona z wersji F11 530d 190KW 252KM 2012r. Moja wersja to F10 530d 180KW 245KM 2010r, Według numerów to nie ta sama skrzynia. Lecz pytanie czy udało by się ją przełożyć? Czy ona zadziała? Mam osobę która mi ją zakoduje lecz kupować coś co nie podejdzie przez jakieś delikatnie złe mocowanie bądz kij we co. Niestety mojej skrzyni znaleść nie mogę jest tylko jedna na internecie za 5500 gdzie Pan nie daje gwarancji nawet rozruchowej.... Z góry dziękuje za pomoc **Objawy skrzyni** Moja skrzynia zaczeła szarpać z 5 na 6 bieg nagle. Po kilku dniach wyrzuciła błąd i ograniczyła sobie moc. Wymieniłem olej statycznie, miske, wgrałem nowego softa, zrobiłem adaptacje. Niestety nic nie pomogło a z czasem robiło się coraz gorzej. Na dzień dzisiejszy jak wrzucam D lub R potrzebuje 2/3s zanim to zrobi mocno przeciąga i kopie podczas wrzucania tych biegów. Z papierów wynika że było regenerowane sprzęgło [konwenter] 30tys KM temu. Jednego dnia auto zatrzymało się samo i zaśmierdziało olejem ze skrzyni. Więc raczej to trup. Ale może ktoś bardziej rozgarnięty wie oco chodzi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W takim razie najtaniej i najtrwalej wyjdzie cię naprawa posiadanej ASB. Temat stary jak świat. Jeśli już używana skrzynia, to z pewnego źródła. A takiego nie masz. Rozglądaj się za wyspecjalizowanym warsztatem. 

Ps. kilometry w skrócie pisze się - km. 

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.