Skocz do zawartości

Bmw 320d xdrive Uklad kierowniczy ciezko chodzi

patryk38913

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem kupiłem bmw g20 320d 2021rxdrive z przebiegiem 60 tys, problem polega na tym że kierownica w ustawieniach czy comfort czy sport, ciężko chodzi, wcześniej jeździłem audi a4b8 z servotronic i było super, teraz niemoge się przyzwyczaić, niewiem w czym problem , może macie jakieś pomysły z czym problem, lub może tak ciężko ma chodzic ,  żadnych błedów niema , alusy 18cali opony runflat,  zawieszenie msport

16 godzin temu, patryk38913 napisał(a):

Witam mam problem kupiłem bmw g20 320d 2021rxdrive z przebiegiem 60 tys, problem polega na tym że kierownica w ustawieniach czy comfort czy sport, ciężko chodzi, wcześniej jeździłem audi a4b8 z servotronic i było super, teraz niemoge się przyzwyczaić, niewiem w czym problem , może macie jakieś pomysły z czym problem, lub może tak ciężko ma chodzic ,  żadnych błedów niema , alusy 18cali opony runflat,  zawieszenie msport

Może i jest jakaś delikatna róznica, ale ciężko  to wyczuc , napewno na postoju ciezko się kręci, ciekawi mnie czy nie da się przestawić  siły wspomagania w kompie jak by go podpioł, może ktoś się orietuje? Lub już to robił, a z tego co się dowiadywałem w serwisie bmw  to zmiana układu kierowniczego z comfort na sport polega na tym że wspomaganie jest bardziej czule , a niema wpływu na siłę wspomagania?! Więc sam niewiem może ktoś  bardziej ogarnięty się wypowie.. pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
2 godziny temu, patryk38913 napisał(a):

Może i jest jakaś delikatna róznica, ale ciężko  to wyczuc , napewno na postoju ciezko się kręci, ciekawi mnie czy nie da się przestawić  siły wspomagania w kompie jak by go podpioł, może ktoś się orietuje? Lub już to robił, a z tego co się dowiadywałem w serwisie bmw  to zmiana układu kierowniczego z comfort na sport polega na tym że wspomaganie jest bardziej czule , a niema wpływu na siłę wspomagania?! Więc sam niewiem może ktoś  bardziej ogarnięty się wypowie.. pozdrawiam

Kiedyś w F30 kodowaniem zmieniałem siłe wspomagania, tutaj nie wiem ale może się udać.

W dniu 4.11.2024 o 17:45, patryk38913 napisał(a):

Po przesiadce z audi miałem wrażenie, że BMW kierownica nie ma wspomagania, ale tak jest, po 2 miesiącach nie czuje niczego dziwnego. Jeżdżąc na zmianę audi i BMW nie podobało mi się to zbyt mocne wspomaganie w audi. 

Miałem prawie identyczne odczucia jak kolega wyzej. W b9 nawet w ustawieniach na sport mozna było krecic jednym placem w miejscu. W mieście fajnie, w trasie tragedia jak dla mnie. W G20 chodzi najciężej ze wszystkich aut jakimi mialem okazje w życiu jezdzic, nawet ciężej niż w F30, w którym tez mi to kiedyś przeszkadzało. 

Sprawdź wartość katalizatora w swoim BMW.

https://www.autokat-katalizatory.pl/cennik-skupu