Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie do bardziej doświadczonych. Posiadam swoje BMW od 2 miesięcy i już 2 razy musiałem wymienić baterię w kluczykach. Kluczyki bez Comfort Access tylko odpalanie z przycisku. Pojawia się komunikat aby wymienić baterię w kluczyku a na drugi dzień już kluczyk wogole nie reaguje. Czy to jest standardem czy moje kluczyki są uszkodzone??

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To nie jest standardem. Bateria w kluczyku bardzo długo wytrzymuje. W X3 F25 minimum dwa lata, a podejrzewam, że jeszcze dłużej. Może zakładasz jakieś przeterminowane baterie, sam o tym nie wiedząc itp?

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

W F48 sam niedawno wymieniałem baterię - po raz pierwszy od 4 lat, a wymieniłem tylko dlatego, bo się bałem, że padnie bez ostrzeżenia (nie wiem czy w BMW jest jakiś komunikat dotyczący wymiany). Kluczyk z Comfort Access.
Zatem wymiana baterii co miesiąc na pewno nie jest normalna.

Opublikowano

@tomac79 , mam F48 i w BMW mam za każdym razem info o rozładowanej baterii . Mozna jeszcze jeżdzic spokojnie. Raz przegapiłem komunikat i wystarczyło przyłożyć kluczyk do kierownicy, co informuje BMW. Wytrzymuje mi przeważnie około 2 -2,5 roku.

Opublikowano

Patrzcie się jakie zakładacie baterie, bo one mają też okres przydatności. Mi ostatnio walało że bateria w pilocie rozładowana, wymieniłem ją na coś co leżało w domu w szufladzie, po tygodniu znowuż błąd że rozładowana. Dopiero jak poszedłem do sklepu i kupił nowe baterie to jest spokój.

Blog MAXbmw.pl ciekawe artykuły o motoryzacji i nie tylko.

Forum internetowe z fajnym klimatem, ale to musisz sprawdzić.