Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem compacta z usterką że odpala tylko na plaka potem jeździ normalnie bład 4b90 ,sprawdziłem korekcję wtryskiwaczy i na 1 i 3 pokazuję 0 nie wiem czy coś nie tak z inpa czy z wtryskami .Po przekręceniu kluczyka słychac pompę w zbiorniku i podprogową .Od czego zacząć

Opublikowano

4B90, czyli rail pressure monitoring at engine start

CZyli albo czujnik na listwie albo pompa. To, że słyszysz nic nie znaczy. Jak masz jak to do zrobienia diagnostyka (sprawdzić ciśnienie) i na wszelki test przelewowy wtryskiwaczy bo bywa, że podobnie się u ludzi dzieje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zdecydowanie tak.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Auto odpala już normalnie winny był ten wtryskiwacz o którym pisałem.Teraz kolejny problem strasznie dymi na biało tak długo aż się porządnie nagrzeje,dodam że nie działa grzanie świec uwalony starownik zapewnie bo błąd 4 świec 

Opublikowano

Przepraszam za lekki offtop, ale nigdy nie pojme odpalania auta na plaka.... Cos jest nie tak, silnik sie nie uruchamia, to jaki najlepszy pomysl maja domorosli diagnosci? Odpalic na chama plakiem.... Macie swiadomosc ze przy niektorych usterkach mozecie w ten sposob pogorszyc sprawe???

Opublikowano

Kupiłem go prosto z lawety , przyjechał z Niemiec więc jakoś trzeba było sprawdzić czy wogóle zagada a nie brać w ciemno ,od razu wyszło że wtrysk nie trzyma wymieniłem i odpala od strzała teraz tylko martwi mnie to że długo kopci na biało do momentu aż chwyci wlasciwą temperaturę 

Opublikowano

To nadal mogą być wtryski - to jak kopci kwestią jest temperatury. Jedną zimę przejeździłem zupełnie bez sterownika i nawet przy wyjeździe na narty i mocno ujemnych temp dawał radę (choć faktycznie po odpaleniu trochę kopcił na biało). Jak masz sumę uwalonego sterownika oraz wtryski to możesz mieć przejaskrawione rezultaty.