Skocz do zawartości

Tv dvb-t na dvb-t2 bmw f90.

jacbosz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam f90 z 2022 roku z telewizją, po zmianie kodowania na dvb-t2 wszystkie programy zniknęły.

Można przeprogramować moduł na kodowanie dvb-t2 czy trzeba kupić nowy ??

Ktoś to robi w okolicy Poznania ??

Drugie pytanko dotyczy modułu CI+

Czy po wykupieniu karty NC+ będą działały programy tv naziemnej ??

23 godziny temu, saab napisał(a):

No tak ! Po co wogole Ci auto i to takie mocne. Wczoraj widzialem jak gosc przejechal kogos i to wlasnie samochodem 🤦‍♂️

Najczęściej sprawcami są kierowcy podzielający Twoją filozofię. Mam nadzieję, że to nie było Twoje dziecko...

1 minutę temu, RobertP napisał(a):

Najczęściej sprawcami są kierowcy podzielający Twoją filozofię. Mam nadzieję, że to nie było Twoje dziecko...

Nie piszmy w tej retoryce bo to idiotyzm. Facet pyta o odblokowanie tv a Ty piszesz o wypadkach. Idac tym tropem nie sprzedawajmy nozy bo wiele osob od nich zginelo. 

• Lubię to 1

7 minut temu, saab napisał(a):

Nie piszmy w tej retoryce bo to idiotyzm. Facet pyta o odblokowanie tv a Ty piszesz o wypadkach. Idac tym tropem nie sprzedawajmy nozy bo wiele osob od nich zginelo. 

Gdyby ktoś napisał, że szuka odpowiedniego noża do dłubania w oku..., ale masz rację, każdy odpowiada za siebie... . Pas.

Może sprecyzuję.

Nie chodzi mi o oglądanie podczas jazdy !!!!

Auto kupiłem w 2022 roku kiedy system kodowania w PL był dvb-t od 2023 roku wprowadzono dvb-t2 i wszystkie kanały poznikały.

Problem w f90 2022 jest to, nie ma osobnego modułu do tv (z tyłu po lewej stronie w bagażniku) jest to teraz Moduł RAM Harman Kardon. W f10 była osobna puszka do tv wymieniało się ją i po robocie, w f90 już tak prosto i zapewne tanio nie jest. Ciężko dostać ten moduł z 2023 lub 2024 roku.

Jeżeli ktoś może pomóc to będę wdzięczny, przekodowanie lub zakup modułu RAM w 100% pewnego, że będzie działał w systemie dvb-t2.

moduł.jpg

• Zasłużeni forumowicze

W module RAM są licencje FSC - z którymi to możesz mieć problem po zmianie modułu.

Tj. najpierw trzeba wyczyścić moduł a następnie wgrać paczkę oficjalnych fabrycznych FSC.

Chyba że kupisz moduł RAM nowy, nie używany i wtedy kody FSC - teoretycznie ASO powinno Ci pomóc.