Skocz do zawartości

Wentylator chłodnicy.

lukasz822

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłem od pewnego czasu, że dość często włącza mi się wentylator chłodnicy. Pojawia się komunikat , że będzie pracował przez 7 minut i chodzi. Czasem po dłuższej jeździe a czasem po doslaownie 5 minutach jazdy kilku km spokojnej jazdy na zimnym silniku. Objaw zaczął występować od kilku dni. Czy miał ktoś może podobny przypadek ?

Edytowane przez lukasz822

Swoja droga, jak wypala sie DPF, a auto mam w garazu w domu jednorodzinnym, gdzie wiadomo jak sie zamknie brame garazowa to spaliny latwo przedostana sie do pozostalych pomieszczen w domu, to ktos wie jak dokladnie ten proces wyglada? Wypalanie to tylko słowo na ten cykl czy rzeczywiscie tam jakies spaliny sa wyrzucane mimo ze auto niby unieruchomione i zamkniete?

21 minut temu, Semtex93 napisał(a):

Swoja droga, jak wypala sie DPF, a auto mam w garazu w domu jednorodzinnym, gdzie wiadomo jak sie zamknie brame garazowa to spaliny latwo przedostana sie do pozostalych pomieszczen w domu, to ktos wie jak dokladnie ten proces wyglada? Wypalanie to tylko słowo na ten cykl czy rzeczywiscie tam jakies spaliny sa wyrzucane mimo ze auto niby unieruchomione i zamkniete?

Podepnę się do pytania z uwagi na podobne okoliczności 🙂

U mnie nie ma komunikatu tylko zawsze, nawet jak się przejadę kilometr, wentylatory chodzą przez kilka minut. Przyzwyczaiłem się już do tekstów w stylu „nie wyłączył Pan silnika” kiedy odchodzę od samochodu 😉

• Lubię to 1

W dniu 30.10.2024 o 17:49, lukasz822 napisał(a):

Zauważyłem od pewnego czasu, że dość często włącza mi się wentylator chłodnicy. Pojawia się komunikat , że będzie pracował przez 7 minut i chodzi. Czasem po dłuższej jeździe a czasem po doslaownie 5 minutach jazdy kilku km spokojnej jazdy na zimnym silniku. Objaw zaczął występować od kilku dni. Czy miał ktoś może podobny przypadek ?

Też miałem takie przypadki. Mam diesla, ale też pojawił mi się kilka razy komunikat, że przez 7 minut będzie działał wentylator chłodnicy. Miałem też tak, że komunikatu nie było, a on i tak chodził jakiś czas po zgaszeniu silnika.