Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, ciągle walczę z bmw n43, wymienione wtryski, świece cewki, nadal na zimnym falowanie, zapach benzyny, adaptacje 3 razy robione zgodnie z instrukcja, korekty offset sie nie robią, lewe powietrze też raczej odpada bo sprawdzane było, może ktoś miał podobny problem, bo n43 nadal nie daje za wygraną😅 

IMG_3537.jpeg

Edytowane przez Marek123
Opublikowano

A śmierdzi benzyną przy cold starcie? Bo u mnie to mega czuć rano, no i wydech okopcony, a wtryski nowe index 11

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Normalne z tą benzyna, szczególnie teraz, najważniejsze, żeby po przejechaniu kilkunastu min przestało 

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co do wydechu - to niestety uboczny skutek GDI 🙂 NORMALNE w granicach rozsądku, czyli po kilkuset km, przy jeździe czysto miejskiej, częste zimne rozruchy i przy WOT 🙂 kwestia to porządnie ocenić w jakich warunkach tworzy się osad na końcówkach wydechu

6CiWSrm.png

Opublikowano

No to czuć jest może przez 10s na zimnym potem to już nic, a co do wydechu to sporo trzeba przejechać żeby ten nalot delikatny był, jazda typowo miejska trasy po 3km, jeszcze teraz okazało się że usuwałem adaptacje nie tak jak się powinno, więc zrobiłem od nowa i autko już śmiga elegancko, dziurkuje za odpowiedź teraz uspokoiłem się z tym wydechem i zapachem benzyny😅

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Takie trasy to nic dobrego dla tych silników...

6CiWSrm.png

Opublikowano

No niestety, ale chyba dla większości silników nie dobre są krótkie trasy, ale może za bardzo przesadziłem z tym że autko jeździ tylko 3km, do pracy mam po prostu 3km ale jeżdżę więcej po mieście i z raz w tygodniu trasa ze 100km w dwie strony. Pozdrawiam