Skocz do zawartości

E46 2.0 n42b20 gaśnie podczas jazdy

Benc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam przychodzę z takim problem 

ogólnie to niedawno bma zaczęła mi gasnąć podczas jazdy jak już zgasła to nie chciała odpalić wywalalo abs i rozrusznik normalnie kręcił itd ale tak jakby coś ją blokowało 

poczekałem aż zejdzie z 90 stopni i silnik będzie zimny to normalnie na zimnym odpalała i jeździła miała moc spalanie też normalne miała ale zaś jak 90 stopni weszło to gasla nigdy w życiu mi się nie przegrzała

teraz to gaśnie nawet jak się mocniej gazu da na 1 i 2 jak zimny

podpiąłem pod kompa usunąłem błędy i ponawialny błąd to p0366 czujnik położenia wału 

myślicie że to może być to na 100% czy coś przy okazji mogło tam pójść?

2 godziny temu, kosteg napisał(a):

Zdecydowanie czujnik może być winny jednak z ciekawości - jak oceniasz temp? Skąd odczytane te 90st?

Podpinałem pod kompa i czekałem od zimnego silnika aż się nagrzeje 90st wchodziło i gasł 

+ coś zaczęło stukać tak lekko taki metaliczny dźwięk na początku myślałem że to panewka 😂 ale raczej to stuka w okolicy rozrządu/lub valvatronic ? Dodam że jak odpinam wtyczkę od valva to ten stukot znika 

W dniu 28.10.2024 o 12:55, Benc napisał(a):

Podpinałem pod kompa i czekałem od zimnego silnika aż się nagrzeje 90st wchodziło i gasł 

Jakiego kompa i skąd był brany odczyt temp?

W dniu 28.10.2024 o 12:55, Benc napisał(a):

Dodam że jak odpinam wtyczkę od valva to ten stukot znika 

To chyba masz odpowiedź.