Skocz do zawartości

Zmiana lamp

plusik18

Rekomendowane odpowiedzi

Szczerze to wszystkie te lampy z Ali są na dwa razy, jak trafisz to będzie działać, a jak nie to się zacznie psuć po kilku miesiącach (np: parowanie, albo błędy z świeceniem), na Allegro idzie dorwać depo są zdecydowanie lepsze, chociaż niektórzy gadają że po pół roku zaczynają parować ale ja tego nie doświadczyłem. Także lepiej chyba depo do tego dobre żarówki.

Ewentualnie oryginal xenon i przeróbki 😉 

@yogi244 no tutaj to zalezy. Na grupach FB ludzie, którzy zakładali lampy z ali twierdzili, że świecą jak ori i jakościowo tez jest klasa.

Druga sprawa - DEPO nie produkuje zamiennikowych lamp LED, które mozna bez modyfikacji wrzucić do auta, które fabrycznie miało H7, a full LEDY z ali taką opcję mają, pasuja p&p. Ba, nawet są dostępne zestawy, które pasują w miejsce fabrycznych xenonów. A DEPO ma tylko soczewy na wzór fabrycznego xenonu. 

A trzecia sprawa - autor wg profilu ma F34, do nich chyba nie ma akcesoryjnych reflektorów (choć mogę się mylić). Wówczas faktycznie zostaje tylko doposażenie w ori xenon lub LED.

20 godzin temu, yogi244 napisał(a):

na Allegro idzie dorwać depo są zdecydowanie lepsze

Depo nie jest najlepszym producentem reflektorów. Wielokrotnie było tak, że ich produkty są ok tylko w porównaniu do zajechanych reflektorów. W porównaniu do fabryki w stanie dobrym zawsze świeciło to raptem jako tako. W f3x nie miałem opcji porównania ale mając na uwadze poprzednie doświadczenia byłbym ostrożny z jakimkolwiek chwaleniem ich produktów. Jednak w przypadku porównania do tych z ali mają tę zaletę, że są legalne.

Osobiście mając zwykłe h7 a chcąc poprawić ilość światła wolałbym kombinować z montowaniem do nich bileda - owszem będzie nielegalnie ale świecić będzie zdecydowanie najlepiej. 

• Zasłużeni forumowicze

Ja mialem kupowac Chinole ledy ale nie mieli wersji dla ruchu lewostronnego i w koncu kupilem DEPO (chociaz oczywiscie chinskie FRIENDY, twierdzili, ze przeciez to wszystko jedno :))) ). Te DEPO wygladaja jak oryginalne ksenony. Sa zrobione bardzo elegancko. Swieca tez calkiem przyzwoicie, ale ja nie wrzucalem zarowek LEDowych do nich, tylko zwykle H7.

BMW01a.jpg

Edytowane przez mmw