Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
jakiś czas temu kupiłem bmw e87 116i 2007 (tak tak silniki w tym to tragedia) ale wracając - auto zachowane w bardzo dobrym stanie wizualnym, mechanicznie juz tak kolorowo nie jest. Według osoby od której kupowałem auto większość czasu stało co może w sumie być prawdą zważając na zastany układ hamulcowy. Samochód posiada potwierdzony przebieg 119 tysięcy kilometrów. Już po zakupie okazało się że do wymiany jest wtrysk paliwa - oczywistość w tych silnikach... Był to nie mały koszt jednak wyszło przy tym coś gorszego. Silnik nie ma kompresji, nie jest w dobrej kondycji. Pytanie do bardziej doświadczonych motoryzacyjnych świrów (ja sam mam tylko 20 lat i dosyć skromne doświadczenie jeśli chodzi o auta) co zrobić? Sprzedaż auta w obecnym stanie nie wchodzi w grę ponieważ nikt tego w rozsądnych pieniądzach nie kupi. Auto jest dobrze zachowane, pchać się w jakiś swap? Jeśli tak to co mógłbym tam wsadzić? Prosiłbym o jakieś porady czy cokolwiek, dziękuję z góry.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jesli chcesz ratowac auto, wyjac silnik i naprawic. Swap... Odpada.