Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

W mojej X3 po włączeniu zapłonu czy odpaleniu auta otwiera się ekran a następnie na tym ekranie wyświetla się menu ustawień (to gdzie jest do wyboru Set, Monitor off, BMW Assist, Navigation) i na tym koniec, Żeby przejść do widoku stacji radiowych (ekran główny) muszę nacisnąć przycisk na radiu (prostokątny na środku). Powiedzmy 1 raz na 15 uruchomień, po otwarciu wyświetlacza od razu pokazuje się ekran główny ze stacjami radiowymi.

Rozmawiałem kilka dni temu przez tel osobą która reklamuje się że serwisuje te czytniki DVD i powiedziała mi że to jest usterka czytnika w bagażniku, że po otwarciu wyświetlacza powinien pokazać się ekran ze stacjami radiowymi.

Wiem, że mój czytnik nie jest już ten sam z jakim auto wyjechało z fabryki, ale podpiąłem dziś inny czytnik od X3 (ze szrotu) i to samo, po otwarciu ekranu pojawia menu ustawień. Zwątpiłem czy to jest ok, czy po prostu z uwagi na fakt że te czytniki mają po 15-20 lat to znalezienie sprawnego w 100% jest bardzo trudne.

W związku z tym ma pytanie, jak to wygląda u Was? Po otwarciu wyświetlacza widzicie od razu stacje radiowe czy menu ustawień?

Dzięki!