Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś się może spotkał aby padł przedni dyfer ? Mam taki efekt że strasznie strzela mi jakby przegób ale dzwięk nie pochodzi z przegubu ale raczej z dyfra. Strzela najmocniej jak skręcę w prawo i cofam. Normalna jazda do przodu i skręcanie nie strzela. Ale jak robiłem test nawet dzisiaj to na prostych kołach jak mocniej przychamuje to też strzeli. Jakby się przesuwał, w co wątpie aby była taka usterka. Dlatego moje pytanie czy takie awarie dyfrów się zdarzają w tym modelu? Wiadomo na podnośniku wszystko jest cacy, dopiero przy obciążeniu. Jak to sprawdzić od czego zacząć ?

X5 f15 25dx

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

przeguby wewnętrzne do kontroli, to ogólnie słaby element wszystkich BMW z Xdrive

Dyfry nie lubią szybkich ruszeń z miejsca, w e53 zmieniałem 3x a tam był cały stalowy - leciały szybko łożyska. W F15 nie dzieje się na razie nic, pomimo przebiegu 260tyś +, ale auto robi głównie trasy

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A jesteś pewny, że to nie łożysko na mcphersonie?

Jak się zblokuje, to sprężyna potrafi "strzelać" przy skręcaniu.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.