Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Posiadam BMW F10 2013 przedlift.

Uznałem że czegoś mi w nim brakuje i zakupiłem wyswietlacz 10 cali oraz radio NBT HU, obecnie posiadam Alpine i mały wyświetlacz.

Założyłem aby sprawdzić czy zakupiony sprzęt fizycznie działa, no i działa fajne kolory itd. udało mi się sparować telefon może być źródełem muzyki wcześniej tylko rozmowy, radio pokazuje na wyświetlaczu co leci (tytuł) ale nigdzie nie ma dźwięku, ani w radiu ani przez bluetooth/aux.

Teraz pytanie, czy to kwestia tylko kodowania? Czy jednak muszę coś jeszcze kupić aby to radio działało jak należy?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Trochę popytałem i w sumie temat po podaniu VIN się urywa, z tego co się dowiedziałem potrzebny jest światłowód a u mnie nie ma, auto jest 10/2012 znalazłem aktywator/emulator czy wystarczy że to kupię plus kodowanie i radio będzie działać?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do samego radia nie musisz miec swiatlowodu, to sluzy do dodatkow. Skoro wyswietla a nie gra, muisz przekodowac (absolutnie nie programowac), dzwiek z wzmiacniacza zewnetrznego na wewnetrzny. Kody fsc i emu potrzebne do navi.