Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam Panowie, moje f32 usa kradnie prąd i nie mogę dojść co konkretnie. Auto notorycznie się rozładowuje. Rekord to 4dni max bez rozładownia, na ta chwile nie wytrzymuje 24h.

1) Zacząłem do wymiany  akumulatora -brak rezultatu

2) wyciągnąłem alternator oraz sprawdziłem ładownie(14,6v) - bez zmian 

3) szukanie złodzieja prądu - miernik ustawiony na ampery po usypaniu auta pokazuje 0.04a (na zamkniętym aucie itp.)

+ sprawdzenie bezpieczników wyciąganie po kolei każdego- bez zmian zero spadków 

Mam tez keyless słyszałem ze klamki czasem wariują(zauważyłem też ze auto na myjni po przejechaniu lanca z woda się otwiera i zamyka, trochę absurd ale czy to możliwe gdy auto stoi na dworze w nocy jest wilgoć i może ona próbować otworzyć auto bez pilota co skutkuje rozładowaniem akumulatora ? 

Zauważyłem tez jak auto jest rozładowanie na 0% po otwarciu z kluczyka(grota). Po odpaleniu z boostera włączone są światła awaryjne.

Błędy w aucie :

• 804397 PERMAMENTNY   CZUJNIK AUC, ZWARCIE DO MASY. Właśnie zamówiłem czujnik sprawdzę go w poniedziałek.
  • 801C20 PERMAMENTNY  PEŁNA PAMIEC CENTRALNA BŁĘDÓW - BRAK BŁEDU STEROWNIKA

Czy ktoś może podpowiedzieć co i jak sprawdzić aby znaleźć tego złodzieja bo może cos złe robię. Dodam że mam lampy look m4gts ale zmieniałem na stare oryginalne również bez zmian, auto tez jest po konwersji czy to może być problem, że została złe zrobiona konwersja czy cos tego typu ?

• No i teraz pytanie jak sprawdzić poprawnie pobór prądu 
  • Jak udać aby przy sprawdzaniu bezpieczników pod maska maska fizycznie była zamknięta a praktycznie otwarta(czy jest tam widoczna krańcówka bo nie mogę znaleźć)
  • to samo z klapa tył ale wydaje mi się ze zamkniecie zamka śrubokrętem rozwiązuje ten problem na zawiasy przód to nie działa.
Edytowane przez Adrian_f32 435i