Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, ratoN napisał(a):

Wygłuszoną mam całą G60. Nadkola, podłoga, maska, drzwi, bagażnik, słupki, dach.. dodatkowo uszczelki drzwiowe wypełnione. Przy 120 i 140 km/h poprawa wyniosła 2 dB (pomiary tym samym urządzeniem w tym samym miejscu i przy podobnych warunkach atm., te same opony). Różnica jest odczuwalna. Ale kosmosu nie ma. Słabym punktem są okolice lusterek bocznych i boczne szyby u góry na styku z ramą drzwi, dokuczliwe zwłaszcza w wietrzne dni. Brak szyb laminowanych mi przeszkadza. Przyzwyczaiłem się do takich w MB W213, gdzie wyciszenie było sporo lepsze. Gadanina youtuberów i innych sprzedajnych testerów, że G60 jest dobrze wyciszona to brednie. Auto fabrycznie jest wyciszone przeciętnie, na uśrednionym poziomie aut popularnych segmentu D, najgorzej wśród niemieckiej św. Trójcy.

Czyli jak dobrze rozumiem, trzeba było pruć cały samochód, wydać na to kupę kasy (strzelam, że gdzieś z przedziału 15-20 tys. ???) i raczej nie ma efektu WOW?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Raton pełna zgoda. Niestety nie da się tego do końca poprawić bo tak jest po zaprojektowane auto co widać na twoim przykładzie. Nie dołożysz podwójnych szyb itd. trzeba to po prostu zaakceptować. Według mnie warto wyciszyć trochę nadkola i trochę boczki drzwi więcej nie ma sensu bo efekt żaden a sporo masy i rozbierania szkoda samochodu.

To jest chore że w G20 czy G80 można mieć skórę merino z przeszyciami na desce i boczkach, dodatkowo dół deski również skóra w kolorze tapicerki są też klejone podwójne szyby a w takim G60 tego nie ma. 

Brak soft close też porażka w tej klasie. Podłokietnik z tyłu gdzie na stałe mamy odkryte ordynarne cupholdery...

W przypadku 520d za 250tys można jeszcze akceptować ale to samo jest w M5 za 700tys. 

Edytowane przez --maly--
  • Lubię to 2