Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Posiadam f30 z 2013 roku, oraz drugą z 2013 roku po wypadku.

W jednej powypadkowej jest uszkodzona przekładnia kierownicza ( samochód na coś wskoczył )

Musiałem samochód przestawić, więc zdemontowałem od swojej sprawnej przekładnie i przełożyłem do powypadkowej. Generalnie auto ruszyło bez błędów kierownicy, przestawiłem na warsztat po czym zdemontowałem przekładnie i wsadziłem z powrotem do swojego sprawne f30.

Niestety chyba coś zepsułem 😞  Po odpaleniu wspomaganie pracuje jak trzeba, lecz po przejechaniu z 2 km, jakby słabnie, strasznie ciężko kręci się kierownicą. Wcześniej tego nie było. Gdy zatrzymam się jest okej, wygląda to tak jakby wspomaganie odłączało się przy około 20 km/h.

Czasem przy szybszym kręceniu kierownicą lub dokręcaniu na max w lewo lub prawo wyskakuje błąd odnośnie stabilizacji toru jazdy.

Wykonywałem wszystkie możliwe opcje uczenia czujników poprzez ISTE, niestety jest to bezskuteczne, błąd co chwile powraca. Nie sądze abym zepsuł w jakikolwiek sposób przekładnie.

Błędy są następujące :

482394

D01B2A

D35A53

D35A62

Jeżeli ktoś miał podobny problem lub wie jak go rozwiązać i od czego dokładnie zacząć, będę bardzo wdzięczny, i z oczywiście sie odwdzęczę.

Kilka warsztatów specjalizujących się w BMW niestety nie wie od czego zacząć 😕