Skocz do zawartości

Drugi komplet kół - czujniki TPMS?

Lukxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro to będzie komplet kół, to tak, powinieneś kupić. Nie będziesz przecież przekładał z letnich. Ja mam doświadczenia tylko z oryginalnymi, w zależności od sprzedawcy trafisz pewnie różne ceny, normalnie chyba ok. 600 za komplet wołają. Wg mnie przy tej cenie, ale też cenie za komplet kół nie zaoszczędzisz za dużo przy jakichś zamiennikach, a zapobiegniesz problemom. Po przełożeniu i ustawieniu rozmiaru opon, potrzebują kilku minut na sparowanie, wszystko przebiega bez problemu.

• Lubię to 1

Godzinę temu, Lukxxx napisał(a):

Chcę kupić zimówki jako drugi komplet kół, czy powinienem kupić czujniki TPMS? Jeśli tak to jakie? Gdzieś przeczytałem, że z nieoryginalnymi są problemy.

Można znaleźć sporo firmowych zestawów, więc w komplecie będą i czujniki.

Pewnie chodzi o koła od dilera - felgi BMW z oponami z *

W takim zestawie będzie zamontowany komplet oryginalnych czujników ciśnienia w oponach

Jedna uwaga: biorąc zestaw od dilera upewnij się, że czujniki w kołach są zgodne z Twoim modelem samochodu. Jeśli masz LCI, to czujniki też musisz mieć do LCI - te sprzed liftu nie będą poprawnie działać. Ja kupowałem zimówki od dilera właśnie z wersji przedliftowej (z mega rabatem) i komplet czujników dostałem dodatkowo za 1 zł 🙂 

Edytowane przez maciek_w

Pierwszy SUV... pierwsze V8...

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d)

6 minut temu, Godlike napisał(a):

Dzisiaj po odbiorze auta wyczytałem w broszurze jaka znalazłem w schowku, że koła zimowe oryginalne zakupione w BMW, objęte są 36 miesięczną gwarancją i ubezpieczeniem przed uszkodzeniem opony. Ciekawa opcja. 

Często było też przechowywanie w cenie, ale to już pewnie poszczególne salony we własnym zakresie oferują.

Godzinę temu, maciek_w napisał(a):

Niekoniecznie od dilera, ale po prostu oryginalne komplety.

12 godzin temu, maciek_w napisał(a):

W takim zestawie będzie zamontowany komplet oryginalnych czujników ciśnienia w oponach

Jedna uwaga: biorąc zestaw od dilera upewnij się, że czujniki w kołach są zgodne z Twoim modelem samochodu. Jeśli masz LCI, to czujniki też musisz mieć do LCI - te sprzed liftu nie będą poprawnie działać. Ja kupowałem zimówki od dilera właśnie z wersji przedliftowej (z mega rabatem) i komplet czujników dostałem dodatkowo za 1 zł 🙂 

Czujniki dzialaja z pre lci do lci ..wszystko na 433 dziala bez problemu ;). Sprawdzone. Zamowilem komplet nie ori felg z oponami i czujnikami r20 z allegro przelozylem przod aby zobaczyc czy dziala i nie bylo bledow.

W dniu 11.10.2024 o 01:50, Lukxxx napisał(a):

Ja jednak szykuję się do zakupu samemu. W salonie problem z oponami, tylko Pirelli, kiedy wolę Michelin. Wybór felg strasznie biedny, wolę kupić ciekawsze. No i cena tak 70% drożej niż to co można kupić samemu.

W moim X5 mam założone felgi ATS 20” (Porsche) i opony Micheline Pilot Sport 5 wraz z czujnikami kupione u lokalnego dużego sprzedawcy Oponeo i latam już tak 5 ty rok. Czujniki Ci dobiorą. Powodzenia

6 godzin temu, ArtShape napisał(a):

W moim X5 mam założone felgi ATS 20” (Porsche) i opony Micheline Pilot Sport 5 wraz z czujnikami kupione u lokalnego dużego sprzedawcy Oponeo i latam już tak 5 ty rok. Czujniki Ci dobiorą. Powodzenia

Piąty rok na Pilotach?? Moje po jednym sezonie wyglądają jakby miały 5 lat i nie wiem czy na wiosnę nowych nie kupić.