Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mówimy o nowych 2-3 letnich, niepopękanych firmówkach (niezimówki).

Dojechanie do 2,5mm to chyba max zdrowego rozsądku?

[2008 325d LCI E90]
Opublikowano

Jak po mokrym nie jezdzisz to moga byc nawet całkiem łyse 😉

Trochę dziwne pytanie, nie da się określić ile bieżnika jest ok, bo jest za wiele czynników. Jak nie jezdzisz jak pada i po deszczu to bieznik nie ma znaczenia, ale nigdy nie przewidzisz kiedy będzie lalo ani czy nagle gdzies nie będzie wielkiej kałuży. Więc jak juz ustaliliśmy że bieżnik potrzebny to generalnie im więcej tym lepiej. Jak cię stac to wymień wcześniej niż prawo nakazuje. Jak nie to jezdzij wolniej po deszczu 😜

Ja osobiście nigdy nie wymienialem opon w aucie ze wzgledu na bieżnik bo mam zawsze 2 komplety i robię male przebiegi i się nie zdążą zużyć. W aucie które mam ponad 10 lat wymieniłem ze wzgledu na wiek opon i utratę właściwości jezdnych. 

Opublikowano

Jeżdżę w krainie deszczowców i po prostu pytam o doświadczenie innych, przy ilu mm już czas na zmianę gdy często jeździ się po mokrym, bo sam testować do granic nie będę 🙂

Zawsze kupuję Good Year albo Bridgestone.

[2008 325d LCI E90]