Skocz do zawartości

G30 - brak funkcji SLI - czy da się aktywować?

Marcinuj

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

chciałbym zapytać o kwestię SLI, czyli wyświetlania ograniczeń prędkości na wyświetlaczu.

Mianowicie u mnie w BMW z 2021 nie mam tej funkcji i myślałem, że tak ma być, że brakuje jakiegoś pakietu technologicznego czy coś.

Ale ostatnio zacząłem przeglądać ogłoszenia takich samych BMW jak moja i okazało się ze zdjęć, że każdej na wyświetlaczu pokazuje znaki. 

Nie zależnie jaka jest kamera za przednią szybką (analizując po zdjęciach).

Pytanie, czy jest możliwość aktywacji tej funkcji u mnie, czy moja wersja BMW jest jakaś trefna 🤔 ?

Będę wdzięczny za odpowiedzi.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
W dniu 5.10.2024 o 19:55, Marcinuj napisał(a):

Witam wszystkich,

chciałbym zapytać o kwestię SLI, czyli wyświetlania ograniczeń prędkości na wyświetlaczu.

Mianowicie u mnie w BMW z 2021 nie mam tej funkcji i myślałem, że tak ma być, że brakuje jakiegoś pakietu technologicznego czy coś.

Ale ostatnio zacząłem przeglądać ogłoszenia takich samych BMW jak moja i okazało się ze zdjęć, że każdej na wyświetlaczu pokazuje znaki. 

Nie zależnie jaka jest kamera za przednią szybką (analizując po zdjęciach).

Pytanie, czy jest możliwość aktywacji tej funkcji u mnie, czy moja wersja BMW jest jakaś trefna 🤔 ?

Będę wdzięczny za odpowiedzi.

Pozdrawiam

W każdej to nie. Musi być odpowiednie wyposażenie. 

• Zasłużeni forumowicze
2 godziny temu, derlysy napisał(a):

A po kiego te aktualizacje. I tak nic nie dają 😉 

Przynajmniej można zrewidować słuszność wprowadzonych niestandardowych modyfikacji 😄 Po każdej takiej zdalnej aktualizacji niestety muszę spędzić ze 40min, żeby dorzucić sobie mody, które wcześniej miałem. Że też aktualizacje nie mają takiego ficzera, żeby zapamiętywać i przywracać wartości ustawione przez użytkownika (np. licznik wyskalowany do 340km/h, temperatura grzania foteli na poszczególnych poziomach, zapamiętywanie ostatniego ustawienia Start/Stop, domyślny tryb jazdy przy odpalaniu itp. itd. - w wielu różnych modułach trzeba poklikać).

• Haha 1

Dzięki za odpowiedzi.

W lusterku mam kamerkę, czy coś co ją przypomina wiec to raczej nie to.

Myślałem, że z nr VIN można wyczytać czy mam odpowiednie usprzętowienie auta czy nie.

No nic, będę łapał tego Wojtka.

A jakiego oprogramowania używa się do zmiany tych parametrów?