Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Jaki akumulator polecacie do F10 535i xDrive? Wstępnie dowiedziałem się, że musi to być aku AGM. Jaka pojemność, jaki prąd rozruchowy? Polecacie jakiś konkretny model?

Opublikowano

105 ah agm. 
nie kupuj używanego.
Lepiej nowy varta, exide itd. Koszt ten sam a masz 2 lata gwarancji. 

Opublikowano

Okej, już zdążyłem się doinformować, że zwykły tu jest niezalecany.
Mam natomiast inny problem. Dziś dopiero zauważyłem, że na klapie bagażnika nie ma zamka na klucz, żeby go awaryjnie otworzyć, a akumulator zdechł. Czyli co, muszę wziąć inny akumulator, podpiąć się pod maską do zacisku i wtedy otworzyć bagażnik przyciskiem? A co z tym starym akumulatorem? Jeśli on jest głęboko rozładowany, a teraz dostanie bardzo duży prąd z innego akumulatora, nic się nie stanie?

Opublikowano

A to twoje 535 jest EU czy USA ? W tej 2 opcji jest dodatkowo cięgno do otwierania bagażnika.

Opublikowano

Szukac nalezy w bagażniku. Chodzi o to że wszystkie auta z USA powinny mieć cięgno awaryjnego otwarcia bagażnika ze środka w razie próby uprowadzenia człowieka w bagażniku. 🙂 zazwyczaj to wajcha z narysowanym ludzikiem 

Opublikowano

Kurde w F10 to nie wiem, w kombi jest na fotelach normalnie, jeśli nie masz to faktycznie zostaje doprowadzenie prądu z zewnątrz, ale to chyba nie problem jak nie masz prostownika to dzwoń do ubezpieczyciela i Ci laweciarz odpali 🙂

Opublikowano

Dobra, już sobie ogarnąłem. Wystarczy na chwile podłączyć inny akumulator do zacisku pod maską i da się otworzyć.

Swoją drogą, trochę głupia opcja żeby tak kombinować z wymianą aku.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 8.10.2024 o 05:41, sebxx4 napisał(a):

No okej, a jak się dostać do bagażnika? Da się siedzenia złożyć od strony kabiny?

Miałem taką sytuację tyle, że ja wyjalem baterię żeby ją naładować 🙈

Składasz tylne siedzenia, wyciągasz roletę bagażnika, otwierasz klapę, odkręcasz zawiasy klapy, wypinasz ten teleskopik że srodka i wyciągasz klapę, dostęp do baterii wtedy łatwy. Nie ma w Europejczykach żadnego cięgła awaryjnego.

Ale najpierw podpiąłbym kable pod maską:)