Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,temat stary jak świat ale wciąz powraca a mianowicie jaki model wybrac,mam dwie E39 na oku,mój dylemat sprowadza sie w sumie tylko do jednej rzeczy a mianowicie SKRZYNIA BIEGÓW!!!

zerknijcie na oba te autka i powiedzcie co byście wybrali,bedę naprawde bardzo wdzięczny

KLIK

KLIK

tylko potwierdzam cos co ktos kiedys powiedzial a mianowicie:to auto naprawde zaraża!!!!!!!
Opublikowano
wiem ze są piękne,zwłaszcza ta bordowa ale właśnie ona ma tego tiptronica,ja nigdy nie jezdzilem automatem i chyba nie lubie takiej bezczynnosci,ja rozumiem ze automat w korkach to cudowna sprawa ale tu gdzie mieszkam akurat nie ma za wiele korkow,z drugiej strony wyposazenie tej bejcy jest naprawde niezle i chyba nie znajde czegos podobnego z manualem chyba ze sie myle panowie...?
tylko potwierdzam cos co ktos kiedys powiedzial a mianowicie:to auto naprawde zaraża!!!!!!!
Opublikowano

co do wyposażenia to faktycznie się mylisz... nie ma znaczenia czy fura ma automat czy manuala, wyposażenie zależy tylko i wyłącznie od zasobności portfela pierwszego nabywcy. Także poszukaj... choć ta bordowa faktycznie śliczna, a że automat? - jak kto lubi, chyba mozna się przyzwyczaić a i komfort jazdy pewnie większy

Pzdr!

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano

No skrzynia biegów to jeszcze nic, ważniejsze jest chyba to, że bordowa ma silnik V8, a srebrna R6. Dla mnie shadowline jest ładniejszy, ale beżowa skóra już nie. Srebrna ma mniejszy przebieg, a bordowa droższe (chyba) felgi.

Pozostaje rzut monetą ...lub weryfikacja stanu technicznego

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
co do wyposażenia to faktycznie się mylisz... nie ma znaczenia czy fura ma automat czy manuala, wyposażenie zależy tylko i wyłącznie od zasobności portfela pierwszego nabywcy. Także poszukaj... choć ta bordowa faktycznie śliczna, a że automat? - jak kto lubi, chyba mozna się przyzwyczaić a i komfort jazdy pewnie większy

Pzdr!

wg. mnie marcin1980 sie co do zasady nie myli, samochod wypasiony ma najczesciej automata, niestety... sam kilka miesiecy szukalem 530d, chcialem manuala, ale dobrze wyposazonego... takich samochodow jest po prostu baaarrrdddzzzooo malo

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Hi!

Ze swojego doświadczenia (E36 2,0 man.; E34 2,5 aut.; E65 4,5 aut.; E39 2,3 man.) powiem, że jedynej rzeczy jakiej mi brakuje w moim obecnym E39 to właśnie automatycznej skrzyni. Dlaczego? Ja cenię komfort i wygodę... zdecydowanie częściej śmigam po mieście niż startuję z konkurentami spod świateł.

Pozdrawiam

Eulem

E39 [E34/E36]

a tu gram: http://s1.metaldamage.pl/c.php?uid=227838

Opublikowano
Hi!

Ze swojego doświadczenia (E36 2,0 man.; E34 2,5 aut.; E65 4,5 aut.; E39 2,3 man.) powiem, że jedynej rzeczy jakiej mi brakuje w moim obecnym E39 to właśnie automatycznej skrzyni. Dlaczego? Ja cenię komfort i wygodę... zdecydowanie częściej śmigam po mieście niż startuję z konkurentami spod świateł.

2.3 to nie pojemnosc w e39. To jest 2500 cm3, nie wiem czy podales tam pojemnosci czy po prostu oznaczenia modeli, bo tak to wyglada.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
jezeli lubisz wygode i jesteś leniwy (tak jak ja) to automat,dobrze się sprawdza w każdych warunkach,tylko dobra jest wysoka pojemność,mi 2.8 już nie wystarcza
Opublikowano
Automacik BMW jest świetny - w dodatku Steptronik :) wspaniała rzecz :cool2: Każdy jak wiadomo ma swój ulubiony typ skrzyni ale ja po wielu latach "wachlowania" manualem i kilku przejażdżkach automatem zmieniłem na automata. :dance: Naprawdę komfort jest nieziemski :) Polecam

Niech moc (BMW) będzie z Wami :)

Szymon

Opublikowano

wsiadz przejedz sie ...a zobaczysz juz zawsze bedziesz chcial tylko bmw steptronik!!!

masz tam V8 3.5motor..stary to bardzo madre rozwiazanie w tej budzie!!!

brac i szanowac!!! :cool2: :cool2:

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano
Hi!

Ze swojego doświadczenia (E36 2,0 man.; E34 2,5 aut.; E65 4,5 aut.; E39 2,3 man.)

2.3 to nie pojemnosc w e39. To jest 2500 cm3, nie wiem czy podales tam pojemnosci czy po prostu oznaczenia modeli, bo tak to wyglada.

W przypadku E39 miałem na myśli ocywiście oznaczenie, gdyż 2,5 l w E34 nie jest równe 2,5 l w E39 (523) - myślę tu o mniejszej mocy.

Pozdrawiam

Eulem

E39 [E34/E36]

a tu gram: http://s1.metaldamage.pl/c.php?uid=227838

Opublikowano

wiecie co kiedys bylo jasne ze 525i ma 2500 poj. a teraz wszystko sie posralo z tymi oznaczeniami..i jak kiewdys sie orjetowalem co jest co tak teraz nie ...to jak to jest ? 520 ma silnik 2.0 ,523 ma 2.5..,a 525 ma tez 2.5 a, 528 ma 2.8...???? mozna naprawde sie pomylic ... :duh:

ale wiem na 100 proc.ze 540i w e39 ma4.4i..czy niemogli tego po ludzku oznaczyc? np.544i? odrazu ladniej brzmi..

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano
E39 - 520i ma 2.0 i .2.2, 523i ma 2.5, 525i ma 2.5, 530i ma 3.0, 535 ma 3.5, 540i ma 4.4, M5 ma 5.0

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką