Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 24.10.2024 o 23:33, kenhor napisał(a):

Zależy jak mocno są tylne zużyte, ale ogólnie możesz wymienić parę na osi. Głównie chodzi o xdrive. Zawsze jest mowa o ok. max 1,5mm różnicy (ale na osi), ten wątek da Ci dość dokładną odpowiedź jak to jest:

Generalnie wulkanizator u którego trzymałem koła powiedział mi ,że opony przednie mają bieżnika 7mm a tylne są do wymiany.

W takim razie kupiłem dwie tylne i założyłem. Czy ktoś wie ile bieżnika mają nowe opony Michelin Pilot Alpin ? Zakładam, że jakieś 8mm więc różnica 1mm nie powinna zrobić różnicy dla xdrive. 
Co sądzicie?

Opublikowano
21 minut temu, iKac napisał(a):

Generalnie wulkanizator u którego trzymałem koła powiedział mi ,że opony przednie mają bieżnika 7mm a tylne są do wymiany.

W takim razie kupiłem dwie tylne i założyłem. Czy ktoś wie ile bieżnika mają nowe opony Michelin Pilot Alpin ? Zakładam, że jakieś 8mm więc różnica 1mm nie powinna zrobić różnicy dla xdrive. 
Co sądzicie?

Zimówki mają chyba trochę więcej. Dwa tygodnie temu załozyłem nowe Alpiny ale teraz mi się nie chce iść do garażu bo mróz, może jutro zmierzę.