Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem w posiadaniu BMW E34 524 td rocznik 91 (po dziadku) historia samochodu jest bardzo prosta. Dziadek jest posiadaczem tego pojazdu prawie od nowości (kupił roczny samochód z przebiegiem paru tys km w roku 91/92). Samochód jest w pedantycznym stanie, przebieg 129 tys, brak jakiejkolwiek rdzy, bezwypadkowy(samochód cały czas garażowany i  nieużytkowany zimą). Generalnie powinien być jeszcze na czarnych blachach, ale się zgubiły kiedyś w trasie. Z wad to tylko tylna klapa obita, bo dziadek kiedyś w słupek uderzył przy cofaniu, i luz na kierownicy.

Mam pytanie co zrobić z tym samochodem - ja pracuję i mieszkam za granicą, a rodziny niechcę angażować w opiekę nad samochodem. Samochód między przeglądami technicznymi robi ok 100-200km. Generalnie jakbym zatrzymał to auto, to realnie stałoby w bezruchu przez 2-3 miesiące, bo tyle zjeżdżam do PL. Problem polega na tym, że żeby to auto było blisko mojego miejsca pobytu w PL musiałbym kupić garaż albo wybudować blaszaka i nie wiem czy chcę się w to bawić. Czy w ogóle jest opłacalne trzymanie tego samochodu czy lepiej sprzedać na autoscout/otomoto?

IMG_9603.jpeg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

@Terapeuta Piękna fura, trzymałbym do końca życia m. in. przez wzgląd że to taki Wasz członek rodziny można powiedzieć, co ostatecznie zrobiłeś?