Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam G20 z USA i auto nie posiada nawigacji europejskiej. Kolega @gk tds podpowiedział mi, że potrzebuję kodu FSC do konwersji mapy na Europę. Dzwoniłem do dwóch dilerów w okolicy i jeden powiedział, że oni nic nie wygrywają do aut z USA a drugi powiedział na dziale części, że to serwis robi a na serwisie powiedzieli, że nie wiedzą.

Mam do was pytanie, czy ktoś już konwertował mapę i może podzielić się jakimś namiarem na serwis, który to ogarnie i ile go taka zabawa kosztowała? 

Pozdrawiam

Opublikowano

Z tego co zrozumiałem to "magicy" działali ale ze starszymi autami. W G20 coś zrobili, że nie da się wgrać od tak mapy i trzeba mieć ten kod oficjalnie od BMW a następnie już koledzy jak @gk tds mogą pomóc z aktualizacją mapy. Tylko jest problem ze zdobyciem tego kodu 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 25.09.2024 o 10:40, komoornik napisał(a):

Konwersja z USA u dealera? W sensie ASO? 🤔

Ciekawa koncepcja.

Musisz szukać "magików" od takich przeróbek.

Pierwszy z brzegu wynik:

https://elektronikabmw.com/oferta/konwersja-samochodow-z-usa-do-warunkow-europejskich/

Nie konwersja w aso tylko zakup kodu fsc dla mapy eu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 25.09.2024 o 22:10, wywrotka123 napisał(a):

Z tego co zrozumiałem to "magicy" działali ale ze starszymi autami. W G20 coś zrobili, że nie da się wgrać od tak mapy i trzeba mieć ten kod oficjalnie od BMW a następnie już koledzy jak @gk tds mogą pomóc z aktualizacją mapy. Tylko jest problem ze zdobyciem tego kodu 

Daj maila to ci wyśle numery kodów i sobie w aso zamówisz po numerze bo tu nie moge wkleic