Skocz do zawartości

Opony zimowe - rozmiary

kivlov

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

rozmiary możesz znaleźć np na oponeo , szukając opon po modelu auta

Ja osobiście planuje zakupić opony z homologacją BMW czyli z * a tego za dużo nie ma

Najbezpieczniej jest wejść na sklep z częściami do bmw np czesci.bmwsklep.pl i tam sprawdzić jakie konkretnie opony są przeznaczone do G60

np. w rozmiarze 20 cali to tylko z homologacja masz tylko Pirelli P Zero Winter .......

Witajcie,

czy ktoś może polecić jakąś dobrą oponę zimową w rozmiarze 245/45/19?

zastanawiam się czy kupować jakąś premium z homologacją BMW czy wziąć np. Nokiana na których bardzo lubię jeździć. 

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
3 godziny temu, kivlov napisał(a):

Mam 20" i nie wiem jak 275/35 i 245/40 sprawdzi się zimą. Można założyć np 4x 245/40? - 275 to dość szerokie na zimę, a najbardziej bym chciał 245/50 na 4 koła.

Po co kombinować. Na zimę mam właśnie 275/35 R19 i 245/40 R19 i jeździ się znakomicie. W zasadzie nie czuję dużej różnicy względem letnich 275/30 R20 i 245/35 R20. Grunt to dobra guma i świeża guma z odpowiednio wysokim bieżnikiem. I wtedy nic więcej Cię nie interesuje, zimą jeździsz praktycznie jak latem.

Edytowane przez s0nar

• 2 tygodnie później...
W dniu 24.09.2024 o 20:45, gutembe napisał(a):

Witajcie,

czy ktoś może polecić jakąś dobrą oponę zimową w rozmiarze 245/45/19?

zastanawiam się czy kupować jakąś premium z homologacją BMW czy wziąć np. Nokiana na których bardzo lubię jeździć. 

Pozdrawiam

moim zdaniem , jak auto jest na gwarancji lepiej mieć z homologacja , zawsze to jest jeden problem mniej przy jakichś awariach np . zawieszenia 

W dniu 5.10.2024 o 17:16, kivlov napisał(a):

Na allegro widziałem z FV za ok 8 - 9 tyś. 13.500 to nie są małe pieniądze. Ale lepsza oferta niż mi zaproponowano.

Ja wolałem kupić z salonu i uważam, ze dobrze zrobiłem. Pierwsze przyjechały uszkodzone, zadzwoniłem i 3 dni później bez stękania był przywieziony nowy komplet. 

• 4 tygodnie później...
W dniu 5.10.2024 o 10:36, kivlov napisał(a):

Wiecie jakie można dostać rabaty na zestaw kół z oponami np 19 cali na zimę? Wstępna ofertę miałem na ok 14 tys. Ktoś dostał większy rabat?

Zobacz w BMW Smorawinski - mieli mega ofertę na zimówki przed sezonem