Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! 

Wczoraj dopadł mnie problem auta leżącego na "glebie". Kompresor nie pompuje a na desce wywala błąd. Powietrze zeszło całe przez jedną noc. 

Sprawdziłem bezpieczniki - spalony

Podniosłem auto w górę ściskałem miechy i tak jakby coś powietrza jeszcze w nich było .

Dostałem się do kompresora i tam raczej wyglądało wszystko ok ( przewody itd ) 

Wymieniłem bezpiecznik i dalej nic. 

Błędy uda mi się sprawdzić dopiero po weekendzie. 

I tutaj pytanie gdzie mógłbym szukać jeszcze przyczyny, czy raczej nie ma się co rozdrabniać i od razu szukać miejsca gdzie oddać kompresor do regeneracji?? 

Powietrze w takiej sytuacji zeszło by po jednej nocy ?? Czy jednak to też już będzie objaw nieszczelnego układu ??

Opublikowano

Na bezpiecznik prąd na pewno dochodzi. Auto było w ciągłym użytkowaniu i normalnie było słychać kompresor i nigdy nie siadało. Stąd właśnie jestem zdziwiony że po jednej nocy zeszło wszystko

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

sprawdź "zielony przekaźnik" w bagażniku.

podmień na chwilę od kogoś. dostęp łatwy a często padają. 

z 70 zł na alledrogo ori.

Jedyne wiarygodne media....:Woda, prąd, gaz...
Opublikowano

Poszukam kogoś w Łodzi. A ewentualnie da się jakoś na chwilę obejść ten przekaźnik przez zrobienie mostka ?? W Oplu tak robiłem jak padł mi przekaźnik od rozrusznika żeby auto odpalić.