Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy wie ktoś może która zakładka odpowiada za włączenie korekt w romraider? Sondy włączone w zakładce configuration, catalyst heating przywrócone do oryginału, adaptive fuel learnign także. Mimo wszystko korekty krótko i długoterminowe stoją w miejscu na 0. Mogę podesłać plik do wglądu. Dziękuję i pozdrawiam 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wgraj od nowa cały poprawny wsad i po sprawie.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

Właśnie nie mam zrobionego backup. Ja pana kojarzę chyba z forum ms43 bez tajemnic😁 nie mam katów dlatego chcę tylne sondy mieć wyłączone a przednie włączone ponieważ dziwnie na gazie chodzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Wrzuć swój wsad, zerknę na niego w wolnej chwili.

[email protected]

Edytowane przez szumrak
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

E39? Jaka pojemność silnika?

Edytowane przez szumrak
Opublikowano

Bawiłem się dzisiaj w tunerpro ( cat_conf) i powiem, że najlepiej jezdziło mi się na ustawieniu cat_conf 0 (jedna sonda przed katem i CATV (SA199).  Auto jest elastyczniejsze. Raczej nie powinno tak być mi się wydaje

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Znaczy jak nie powinno być?

Opublikowano

Wgrałem oryg plik. Wyłączyłem tylne sondy i w ROM raider wyzerowalem mapy rozgrzewania katalizatorów. Po tym zabiegu wyzerowaly się wszystkie mapy w tunerpro w zakładce lambda

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
17 godzin temu, Paluch2512 napisał(a):

Że na włączonej jednej sondzie auto jeździło dobrze. Powinno na dwóch włączonych chodzić elegancko a na jednej źle 

To nie tak, jeżeli powiedzmy kuleje piąty cylinder a ty miałeś włączoną sondę dla cylindrów 1-3, to będzie lepiej.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.