Skocz do zawartości

325xi 2009 Chłodnica wody

KucaQ

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

W mojej E91 strzeliła chłodnica wody. Pękł króciec przy górnym wężu.

Stoję przed wyborem - NRF czy Nissens? Słyszałem, że Nissens już od dłuższego czasu upadł z jakością. W poprzednim aucie miałem chłodnicę klimy NRF i w sumie 3 lata przetrwała, ale klima a woda to jednak różne układy.

Zastanawia sie różnica cenowa - do N53 NRF 370zł a Nissens 460zł.

Jesli nie żadna z powyższych to jakiej firmy chłodnice jesteście w stanie polecić? Na pierwszy montaz chyba idzie BEHR, ale nie znalazłem nigdzie dostepnego.

Numer chłodnicy do mojego auta - 17117562079

Tu nie dopisałem:

Godzinę temu, KucaQ napisał(a):

W poprzednim aucie miałem chłodnicę klimy NRF i w sumie 3 lata przetrwała

a potem sprzedałem auto 😉

W dniu 21.09.2024 o 12:53, michalcs napisał(a):

Kupuj oryginalna chlodnice i problem z glowy,

2k za OEM chłodnicę to jednak sporo 😏 Chętnie kupiłbym BEHR gdyby była gdziekolwiek dostępna, ale w żadnej hurtowni nie mają nawet na zamówienie.

Postawiłem na Nissens, ze względu na to, że w zestawie jest komplet oringów do węży oraz na to, że Maciek z czescidobmw.pl szczególnie je poleca. 

Węże organoleptycznie wyglądają ok, bo sprawdzałem je, aby własnie na wszelki zamówić razem z chłodnicą. Sama chłodnica pękła raczej przez błąd poprzedniego właściciela, z jakiegoś powodu demontował wentylator i przy składaniu nie włożył go na swoje miejsce, obudowa prężyła o plastikowy krócieć i, tak strzelam, przez to pękło. 

Jestem po montażu chlodnicy Nissensa. Wizualnie jakość profi, pasuje jak oryginał.

Fabryczna poza tym, że pękła przy króćcu, okazało się że dodatkowo spuchła na dole 😉

• Lubię to 1