Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej, taka to sytuacja dzisiaj mnie spotkała. Lusterka były złożone, otwieram auto prawe lusterko się rozłożyło, lewe pozostało w pozycji złożonej. Wyświetla błąd 800FB2 (Folding drive in, left mirror defective). 

ROzkłądanie i skłądanie nie działa na lewe lusterko. Dodatkowo inaczej niż prawe blokuje się/strzela w pozycjach skrajnych (ma nax rozłożone i złożone) a nie tak jak powinno być w pozycji normalnego rozłożenia. W pozycji normlanej do jazdy luźno lata. Rozebrałem, psiknąłem siuwaksem, popatrzyłem ale nie wiem co tam się wydarzyło...

Jakieś pomysły co podziałać? Czy wymiana lusterka ?

Tak to wygląda

Edytowane przez jarekf
Opublikowano

Masz urwane lusterko, ktoś Ci je urwał, elektrycznego lusterka nie wolno rozkładać ręcznie. Jest środek lata więc raczej to nie wina mechanizmu który ewentualnie mógł się zerwać, ale to na mrozie. 

Opublikowano

Auto stało w garażu zamknięte ze złożonymi lusterkami, nikt się do niego nie dotykał. Rano jak odblokowałem to się po prostu nie rozłożyło to lewe, do tej pory działały bez zarzutu. 

• ??? 1
Opublikowano

Dziwne, no to się urwało samo 🤷🏻‍♂️ albo ktoś Ci złożył wcześniej i rozłożył, a jak złożyłeś elektrycznie w garażu to już tak zostalo.