Skocz do zawartości

BMW Personal Assistant już działa :)

DDamian

Rekomendowane odpowiedzi

Wleciała dzisiaj aktualizacja OTA 2024.07/40 i jest asystent głosowy po polsku. Głos pani, ktora mówi jest jednak mocno sztuczny i średnio dobrze akcentuje.

można też edytowac widgety na panelu quick select po lewej stronie głównego ekranu.

2 godziny temu, buster12 napisał(a):

Właśnie widziałem powiadomienie, ale nie miałem czasu zaktualizować. Co jeszcze się zmieniło? Silent mode jest? wyłączenie Start/Stop jest? 🙂

Mode Silent jest🙂

U mnie wszytko sie pokazało i pobrało, ale w apce napis "Prawie gotowy do aktualizacji" A poniżej "Twój pojazd BMW X5 nie jest jeszcze gotowy do instalacji. Status jest sprawdzany po każdej jeździe. Spróbuj wtedy ponownie." Mam co chwilę iść i się przejechać? 🙂 🙂 🙂 

Edytowane przez Tomasz73
  • Haha 1

Zainstalowałem i nie widzę jakiś większych zmian. Jest BMW assistant (działa dobrze mimo głosu jak z syntezatora IVONA), jest skrót do wł/wył headup w skrótach, można konfigurować skróty na ekranie głównym (w tym kwadraciku po lewej), no i na spokojnym ekranie zegarów zamiast trzech pasków /// jest teraz ///M. Poza tym coś się zmieniło? Gdzie ten tryb silent mode? "Nie przeszkadzać"? To było już wcześniej. Zegar QLOCKTWO też. W nawigacji nie sprawdzałem zmian bo raczej nie korzystam z tej systemowej.

10 godzin temu, nadel napisał(a):

Mode Silent jest🙂

poprosiłem bmw assistant o włączenie SILENT MODE i powiedział/a, że w tym aucie nie ma tej funkcjonalności 🙂 Jest za to opcja "nie przeszkadzać", ale to było już przed aktualizacją.

Aha, czyli biorę chill pill i nie przejmuję się brakiem tej aktualizacji. QLOCKTWO już teraz mogę włączyć, podobnie te ulepszone mapy systemowe (które wolę od GoogleMaps/AppleMaps dostępne z telefonu)

Pierwszy SUV... pierwsze V8...

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d)

6 godzin temu, Kingu napisał(a):

To tylko w LCI czy pre-LCI też?

Wygląda, że tylko LCI. Mam pre-LCI i dopiero co robiłem update do 07/2024.30, który zawierał jedną z wymienionych tu rzeczy - te 3 nowe ikony do personal assistant. Pozostałe to była jakaś aktualizacja do HUD-a, aby sprostać aktualnym regulacjom (nie zasłanianie widoku - ja tam żadnej zmiany nie zauważyłem) i reszta, jeśli w ogóle to po prostu aktualizacja funkcji i oprogramowania, ale żadnych nowości.