Skocz do zawartości

Co jest źle zamontowane

asaledr

Rekomendowane odpowiedzi

Tego nie wiem nie patrzyłem w sumie tam nigdy, od nowości mam auto nic tam w sumie nie było robione poza akcjami serwisowymi jakieś egr czy coś takiego, a tutaj mi robili teraz tuleje w wahaczu przednim dolnym. Myślałem że do tego nie trzeba odchylać nadkoli ale widocznie trzeba?

Tam chyba gdzie taka dziurka jest to to powinno być też pod tym klipsem naciągnięte zakładam? Chyba trzeba jechać z powrotem pff a mam kawałek. Czy dać sobie spokój i jak u wulkanizatora mi będą robić koła na zimę to przy okazji to pykną? Ja też mechanikiem nie jestem i nie mam zielonego pojęcia, ale zauważyłem to tak pytam

Edytowane przez asaledr

• Zasłużeni forumowicze

Wygląda jak jakieś uszczodzenie mechaniczne, jakbyś zachaczył o coś, jakiś kij może czy coś tego typu. Po lesie jeździłeś? 😄

Ten samochód nigdy w lesie nie był to nie jest takie moje codzienne auto tylko takie "od święta". 

Hmm ciekawi mnie czy to oni mogli zrobić. Orientuje się ktoś czy to trzeba do wahacza dolnego ściągać?  Chociaż ten klips wygląda jakby nie był dotykany czy odkręcany na moje oko. Chyba że jakiś długi klucz mieli i tak zachaczyli? Chociaż ten materiał taki sztywny że ciężko to wgl tak wygiąć to trzeba by jakimś łomem wahacz pchać i tyłem łoma poderwać materiał

Edytowane przez asaledr

Myjnia bezdotykowa jest ok ale chcąc myć super dokładnie miejsca nie koniecznie do tego przeznaczone uszkodziłem sobie wszystkie osłony amortyzatora i musiałem wszystko rozkręcać i wymieniać.
Lata auta i moja głupota zrobiły swoje …