Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Jestem nowy. Moje BMW F31 z 2013 r. mam już 7 lat i po raz pierwszy taki problem..

Po wymianie zerwanej linki cięgna klamki (zewnętrznej) drzwi od strony kierowcy, zaczął wariować mi zamek drzwi kierowcy. Zdarzało się, że nie dało się go otworzyć klamką wewnętrzną lub zewnętrzną ale po paru szarpnięciach odblokowywał się. Wymieniłem zamek, w sumie 2 razy ( przetestowałem 3 różne zamki) i dalej co wciąż to samo... co jakiś czas nie mogę otworzyć drzwi od środka lub z zewnątrz. A od wczoraj zamek zatrzasnął się na dobre. Otwierają się wszystkie drzwi poza kierowcy. Co ciekawe: skóbel w drzwiach działa i wyskakuje po wciśnięciu pilota i słychać jak zamek pracuje. A drzwi nie da się otworzyć. Tak jakby ten zamek miał dwie pozycje otwierania i ta druga się nie odblokowuje.. Reszta drzwi działa bez zarzutu. Dotykowa klamka również. Skóbel się zamyka i otwiera po dotknięciu.. Najgorsze, że teraz wsiadam przez drzwi pasażera;)) proszę o pomoc i jakieś pomysły jak to pokonać, może trzeba kupić 4 zamek:) Pozdrawiam

Reszta działa bez zarzutu. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Miałem ten sam problem masz minimalnie zbyt krótką linkę od klamki zewnętrznej . 
zasada działania zamka jest taka że jeśli klamka zewnętrzna choć minimalnie jest podciągnięta wtedy wewnętrzna klamka odrygluje ale nie otworzy drzwi tak jak i zewnętrzną . Warto jednak zainwestować w oryginalną linkę bo ciężko jest dospasowac długość tej linki zewnętrznej klamki .