Skocz do zawartości

20" M Star Spoke 740M CZARNE - ma ktoś?

nadel

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem, panowie, skąd zachwyty nad czarnymi/ciemnymi felgami. Mnie oczy bolą, jak patrzę, próbując dostrzec cokolwiek... Widzę wielką czarną plamę i zastanawiam się, gdzie kończy się guma, a gdzie zaczyna felga. W ogóle nie przemawia do mnie estetyka czarnych kół

Srebrne / jasne felgi robią lepsze wrażenie, bo optycznie zwiększają wielkość obręczy. Wiele razy łapałem się na tym, że przechodząc obok auta stojącego obok mojego miałem wrażenie, że jasne koła są sporo większe od moich -- a potem wychodziło, że albo są takie same (22 cale), albo wręcz o rozmiar mniejsze. Wszystko przez to, że moje są niestety całe czarne i mają tylko polerowane na srebrno fronty ramion, a te drugie miały srebrne wnętrze obręczy

Żałuję, że BMW nie daje opcji na duże felgi malowane w całości na jasny kolor. To byłby sztos

• Lubię to 1

Pierwszy SUV... pierwsze V8...

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d)

@maciek_w zależy jaki kolor auta. U mnie do Frozen Pure Grey moim zdaniem czarne pasują

W temacie innych kolorów felg dealer w Szczecinie proponuje malowanie zakupionych u nich felg w kolorze jaki zechcesz

Z wielkością kół też jest różnie. Koło z felgą 22' z grupy VAG jest większe niż koło z felgą 22' w BMW

3 godziny temu, nadel napisał(a):

@maciek_w zależy jaki kolor auta. U mnie do Frozen Pure Grey moim zdaniem czarne pasują

W temacie innych kolorów felg dealer w Szczecinie proponuje malowanie zakupionych u nich felg w kolorze jaki zechcesz

Z wielkością kół też jest różnie. Koło z felgą 22' z grupy VAG jest większe niż koło z felgą 22' w BMW

To w VAG mają inne cale? 

• Haha 1

Cale są wszędzie takie same i określają tu tylko średnicę felgi. Do średnicy koła liczy się średnica felgi plus wysokość opony. VAG daje wyższe opony, dlatego tam koło w Q8 z taką samą średnicą felgi jest większe niż w BMW X5. Na tej samej zasadzie koła w X5 z felgami 20', 21' i 22' mają tę samą średnicę z drobnymi różnicami rzędu kilu mm🙂

16 minut temu, nadel napisał(a):

Cale są wszędzie takie same i określają tu tylko średnicę felgi. Do średnicy koła liczy się średnica felgi plus wysokość opony. VAG daje wyższe opony, dlatego tam koło w Q8 z taką samą średnicą felgi jest większe niż w BMW X5. Na tej samej zasadzie koła w X5 z felgami 20', 21' i 22' mają tę samą średnicę z drobnymi różnicami rzędu kilu mm🙂

to jest jasne; ja odnoszę się wyłącznie do optycznej różnicy w wielkości felg

• Lubię to 1