Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Od czerwca 2023 walczę z wodą lejącą się oo słupkach z przodu. Auto stało ponad 2 miesiące u Sikory w 2023. Uszczelniali szybę podobno szyberdach. Nie działał także mikrofon oraz SOS. Wykieniali w kwietniu szybę przednią. Doś nieudanie bo było injest wiele problemów. Brudna plamy, nie działały czujniki desczu,  i po jakimś czasie pojawił się przeciek kolejny taz na słupku, naprawiajo go. Następnym razem woda zaczęła się lać na drugim słupku. Powiedzianonże to brud w szyberdachu za pierwszym razem i że za drugim też. Trochę to dziwne żeby czyścić szyberdach co miesiąc czy po każdej podróży. Od sierpnia 2024 nie mineło dużo a dziś mamy 14 wrzesnia 2024 i wyciek wody z dwóch słupków z przodu. Dywaniki flaki, ślady wody w tych samych miejscach co poprzednio - lecinpo prsednich słupkach. To będzie 5 podejście. Ewidętnie w BMW Sikora nie radzą sobie z problemem. Polecacienjescze jakiś serwis który radzi sobie lepiej ? Z szybą też mam problem. Podczas jazdy przy deszczu przy oświetleniu szyby przez pojazdy czy lampe uliczną  powoduje powstawanie reflexów, sladów na szybie które uniemożliwają jazdę w takich warunkach. Szyba staje się matowa. Nie miałem tego na poprzedniej szybie aninteż na szybach samochodów zastępczych.  Zgłosiłem sprawę serwis milczy

Edytowane przez maz9
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mysle ze Bawaria w Katowicach bedzie najlepsza. Ciekaw jestem jak toczy sie historia tego x7 ?

Opublikowano

Samochód oddałem w październiku do do Bavaria Motors Gdańsk 400 km podróż. . Nie miałem wyjścia kierownik serwisu BmW Sikora w Mikolowie stanął  na szczycie swoich możliwości nagrywając film na tle rozebranego samochodu informując że następnym razem jak nie będzie potrafił znaleźć usterki to będe musiał zapłacić za całą operację tzn sa jego nieudolność. Po powrocie z serwisu w nocy padał descz i wszystko bylło przemoczone więc zadzwoniłemw pare miejsc ogólnie BMW Sikora ma Serwis dno. Postanowiłem oddać samochód do Bavaria motors znuwagi na podejści oraz fakt że w podbnych przpadkach nie nagrywają tego tylu filmów. 

Wracjąc do tematu Bavaria Motors w Gdańsku to uważam że to konkretni ludzie z rozmowy. Zangażowani w znalezienie usterki.  Dziś mam koniec roku i samochód suchy w środku. Co prawda padało tylko 3 razy. Wydaje się się że naprawili samochód. Wycieczka 400 km opłacała się. Polecam ekipę. 

Bmw Sikora osobiście podziwiam za tupet wmawiając klentowi że pewnie wylała mu się woda z butellki allbo  wniósł wodę na butach prsemaczając wykładzinę w aucie pod suchą wycieraczką. Chyba szkolenie serwisantów w BMW Sikora w Mikołowie kladło nacisk na zrobienie z klienta wariata w . Takie zachowania serwisu dotyczyły fotela, problemu z wyłączającą się klimatyzacją 
A to że pewnie fotel się zablokował bo coś go ograniczoło albo że obsługa klimatuzacji nie  taka jak należy. Można by napisać samochód poparany to serwis nie daje rady. No to też ale nie do końca. Wymiana szyby oddają samochód uwalony, czujniki bez kalibracji po wyjeżdzie 200 metrów powrót na serwis Potem informacja że nie działają bo były popsute i że trseba się umówić na serwis. Za kilka tygodni na serwise oddają samochod i po 200m wracam  bo na wyswitlaczu konikat czujniki nie działą. A na serwisie  nie wiedzieli że jest taka usterka i tak jescse dwie wizyty bo ktoś skopał godzine roboty na serwisie a ja 3 dni jezdze na serwis. Wymiana oleju super, zamaim mycie komory plukanki cuda fajerweki. Wlali olej bo Pan zapomniał o myciu komory silnika. 

Dziś mamy grudzień a przedni fotel odmówił pracy na górnym odcinku pleców oraz nie da się sią włączyć radia. Pozstaje jedynie TVN bo tylko telewizja działa. Z fotelem udam się do bavaria był  u Sikory w Mikołowie mimo że pokazywałem jak fotele nie działają to stwierdzili że jest ok. Mam wrażenie że u Sikory jka nie mogą odpalic samochodu to wypychają klientowi auto przed serwis i mówią że wszystko jest ok. Ogólnie nie mają problemu z usterkami.

Te usterki to chyba pokłosie wody w samochodzie. Auto na gwarancji. Usterka za usterką do dealer który sprzedał auto odmawia napraw bon nie widzi usterek. Chyba zgłosze się to jakiegoś youtubera na nagranie filmu dla potomnych