Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wszystkim,

Noszę się z pomysłem nowego x7 w wersji 40i, lubie ten silnik, jeździlem 340ix, ale mam pewnie pytania jak to jezdzi w takiej budzie... 🙂

Niestety żaden z dilerów nie ma w okolicy tej wersji silnikowej ani x7 ani x5 / x6.

W zwiazku z tym czy ktos bylby chetny, by w zamian za dobry trunek, moglby przewieź mnie / lub moją żonę (docelowy kierowca :)) z tym silnikiem? Czy w x7 czy x5/x6?

Z góry dzięki i pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam X7 Silnik ok, spalanie żony 9l, a moje 14-18l do 120 tys brak dolewek oleju a po 120 tys 1 litr dolewki na 5tys km. Auto żwawe żal że blokada przy 223km. Jeździłem X5 przy takim silniku 245 bez problemu leciało, 265 max. Przy X5 bujało ale można sie było przywyczaić a przy X7 jedzie się stabilnie i wchodzi ładnie przy takiej prędkości w łuki. GLS przy tym silniku wypadał gorzej bo miał większe spalanie. Siedzi się dziwnie wysoko w stosunku do innych samochdów jak GLS czy innych. Dziwne uczucie zawsze kiedy po tygodniu odbieram auto z serwisu a jezdziłem innym. Ale w ostatecznym rozrachunku to nie przeszkadza. Bagażnik jak dla mnie niewypał nawet jak na drobne zakupy. Wycieczka przy małych dzieciach z bagażami ok ale jeśli mamy umieścić na ostanim rzędzie pasażera to bagaże nie wejdą tu gls wygrywa. Mam dwójkę dzieci  więc dajemy radę. Osobiście polecam gdyby nie usterki. Serwis przynajmniej mój nie razdzi sobie z usterkami na gwarancji . Na anglojezycznych forach  forach usterki się powtarzają.. Problemy z fotelami z samoczynnym składaniem, błędy w trakcie jazdy o niezabepieczonych fotelach, klimatyzacja, przecieki dachu - akcja fabryczna, mnóstwo innych można poczytać moje posty. Mimo gwarancji spychologia w serwisie Akurat dziś mam mokre dywany w samochodzie bo pierwszy descz i to  kilka dni po wizycie w BMW Sikora. Serwis stwierdził że nie ma usterki. To moje pierwsze BMW więc jestem zaskoczony Twoje jest drugie więc pewnie masz doświadczenie z serwisami. W moim przypadku serwis Audi bił na głowe BMW Nie wiem czy tylko ja tak źle trafiłem. Mnie nawet nowe auto sprzedali z zaprawkami i uszkodzonym fotelem i błednej specyfikacji.

Opublikowano (edytowane)

Wydaje się że bmw sprzedaje celowo szroty x5 i x7 mają przecieki. Najwięcej opisane na forach usa. Te same problemy które ja mam. Przecieki niszczą samochód a bmw nie znajduje usterek i odsyła ludzi z kwitkiem na całym świecie. naprawy są połowiczne. Podejście na całym świecie to samo wydaje się że odgórne podejście centrali BMW. Dla przykładu https://g05.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1581438&page=3

Edytowane przez maz9