Skocz do zawartości

BMW X5 F15 - aplikacja MyBMW

Damian84D

Rekomendowane odpowiedzi

Aplikacja nie odświeża statusu pojazdu. Na głównym ekranie wyświetla się informacja "Połącz z pojazdem w celu aktualizacji". Aplikacja nie pokazuje tym samym poziomu paliwa. Pozostałe funkcje działają, tzn. istnieje możliwość otwarcia i zamknięcia pojazdu, włączenia świateł, uruchomienia klaksonu czy wentylacji. Czy wynika to z ograniczeń tego modelu BMW bądź aplikacji czy błędnej konfiguracji?

• Moderatorzy
3 godziny temu, Damian84D napisał(a):

Czy wynika to z ograniczeń tego modelu BMW bądź aplikacji czy błędnej konfiguracji?

Wynika z ograniczeń modelu. F11 z 2017 również nie podaje tych informacji bez połączenia kablem natomiast wszystkie komendy działają. 

W dniu 9.09.2024 o 22:14, Randall napisał(a):

Masz NBT Evo z kafelkami?

Nie mam NBT EVO z kafelkami, i moje auto jest z połowy 2016. Spróbuję odinstalować i zainstalować ponownie, dam znać. Funkcję typu włączenie klaksona czy świateł działają bez zarzutu choć bardzo długo czekam, około 3 minut na reakcję.

Odinstalowałem i zainstalowałem ponownie aplikację. Nic to nie zmieniło. Natomiast podłączyłem telefon kablem USB i wtedy zaktualizował się stan pojazdu pokazując zasięg i paliwo. Podobnie z aplikacjami typu Spotify. Uruchomiła się jedynie na kablu.

W dniu 9.09.2024 o 13:47, Piotr 1968 napisał(a):

U mnie na dzień dzisiejszy jest Ok, odświeża, skrin w załączniku 

Screenshot_2024-09-09-13-43-16-097_de.bmw.connected.mobile20.row.jpg

A czy w Twoim przypadku stan samochodu aktualizuje się jedynie na kablu czy odświeżasz aplikację bez połączenia kablem?

Bardzo Państwu dziękuję. Napisałem do BMW i odpowiedzieli...

"W odpowiedzi na Pana zapytanie uprzejmie informujemy, że w Pańskim pojeździe z jednostką główną NBT oraz systemem operacyjnym ID4/ID4++ aplikacja MyBMW ma ograniczenia w otrzymywaniu danych. Dzieje się to dlatego, że jest to jeden z pierwszych systemów operacyjnych w BMW, które zaczęły obsługiwać aplikacje mobilne. Nie jest on wyposażony w moduł ''Last State Call'', stąd zakres funkcji przekazywania danych o ilości paliwa i przebiegu kilometrów nie jest dostępny. "