Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie proszę o pomoc z dopasowaniem modułu do lampy ponieważ jest mnóstwo zamienników lecz już się pogubiłem który będzie odpowiedni tak aby nie było iskier po podłączeniu :classic_biggrin:

Gdy wpisuję po numerze znajduje mi na Amazonie lecz inne. Mój jest zalany wyczyściłem styki a także dorobiłem trzy styki bo były całkowicie zeżarte lecz nadal lampa i migacz nie działają widocznie siadło coś na elektryce :classic_blink:

Także nie wiem czy potrzebne jest kodowanie nowego modułu

BMW 7269494  532386808

BMW F10 2010 Bi-Xenon z doświetlaniem zakrętów migacz plaster miodu

Załączam zdjęcia przed czyszczeniem

Proszę o pomoc z góry dzięki :classic_cool:

1725738970772.jpg

1725738970783.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak skretne, tylko ori. Chinczyki nie chodza. Kodowania nie ma, adaptacja ista, potrzebna. 

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź

Czyli rozumiem że nie podejdzie żaden adapter typu OBDeleven lub vLinker BM bo akurat takie posiadam mam także kabel E-NET ale oprogramowania ISTA niestety nie posiadam ( nawet nie ogarniam która wersja ISTA jest do F10 ) a mieszkam w UK i w moich stronach raczej ciężko z ISTĄ mechanicy mają tableciki z kostką OBD i wiadomo kasowanie błędów i jakieś tam kasowanie serwisów,

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No a skad jestes, bo ja Ci to ogarne bez problemu jak nie masz za daleko do mnie.

Opublikowano
22 godziny temu, mmw napisał(a):

No a skad jestes, bo ja Ci to ogarne bez problemu jak nie masz za daleko do mnie.

Brandon Suffolk 

Ja już kupiłem zamiennik bo nie znalazłem oryginału wymieniłem i migacz śmiga ringi też ale nie ma świateł drogowych i jest błąd doświetlania skrętów 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

No bo trzeba zakodowac i adaptacje zrobic. Niestety ja mieszkam blizej Manchester, wiec kawal drogi, nie pomoge. 😞 Mozesz sciagnac dowolnego, w miare nowego Esys'a, do niego odpowiednia te okrojona baze danych i sprobowac to zakodowac wg nr VIN. Moze pojdzie bez adaptacji ISTA.

Widze, ze mieszkasz w okolicach, ktore pierwsze dostana obstrzal jak sie Wladek wk..wi. 😄

Edytowane przez mmw
Opublikowano

Dzęki za info spróbuję. A orientujesz się czy vLinker BM + aplikacja Bimmer tool ogarnia to bo gdzieś mi wpadło w oko że idzie taka opcja adaptacji świateł, akurat mam wszystko pod ręką.

Co do Wladka to niech sobie chłop siedzi spokojnie na swojej wojnie :classic_biggrin:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pojecia nie mam. Nigdy nie uzywalem innych narzedzi niz te pochodzace od BMW. Jak masz tam opcje kodowania modulu wg oryginalnego wyposazenia, czyli bez zmiany recznie parametrow, to po prostu sprobuj zakodowac ten modul swiatel.

Jezeli masz tam opcje adaptacji swiatel to tym bardziej sprobuj.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tych modulow sie nie koduje. Nie wystepuja w "drzewie" sterownikow. Nie wprowadzaj kolegi w blad. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Nie chce sie sprzeczac, bo dawno w tym nie grzebalem, a nie mam teraz auta pod reka z ksenonami skretnymi aby to sprawdzic, ale kiedys pamietam, ze zmienialem recznie parametry w TMS poprzez Esys, ale moze mam zwidy i grzebalem w FRM. Do tego CAFDy do TMS maja swoje ID, bo tyle co mi sie udalo to na szybko spojrzec gdzies tam w dokumentacji, ktora posiadam. Skoro sa CAFDy do TMS, to teoretycznie znaczy, ze mozna kodowac. Ale tak jak pisalem, nie mam jak tego sprawdzic, wiec nie upieram sie. Od 6 lat siedze przy autach innego koncernu i BMW sie zajmuje troche bardziej amatorsko, wiec duzo rzeczy zapomnialem.

Znalazlem tez takie foto w necie.

IMG_9703.jpg

Edytowane przez mmw
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W lci sa tmsy, a tu kolega ma prelci. Nie ma kodowania. Jest przypisanie ktory jest gdzie poprzez ista. Nie zmienia to faktu ze zamiennik nie zadziala, tzn, przejdzie procedure ale swiatla skretne beda swiecic swoim zyciem, raz lewo, raz prawo, raz do gory itp. Tylko ori dziala prawidlowo ale kosztuje arm and leg:) 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A no to ja robilem wtedy LCI z USA. To widocznie dlatego kojarzylem.

Tez jestem zdania, ze lepiej kupic uzywke niz zamiennik. Prawde mowiac nawet nie bylem swiadom, ze zamienniki wystepuja w tym przypadku.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To chyba nie trzeba tlumaczyc dlaczego nie bedzie dzialac... To co kupiles mozesz do smietnika wywalic. 

Opublikowano

Ja nie kupiłem z tej aukcji tylko mówicie o pre-lift więc dałem aukcje pre-lift.

A ja kupiłem zamiennik ponieważ był dostępny od zaraz i miał działać lecz są komplikacje jak widać 😎

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dobrze, przeciaga sie tu prosty temat. Jesli chcesz aby wszystko dzialalo, przy AHL, musisz kupic ori, nastepnie przypisanie ista, nie znam zadnej apki (a probowalem kilka), ktora to zrobi prawidlowo. Temat zamkniety. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na razie to nawet nie zostala przeprowadzona proba adaptacji Ista wiec w ogole jest rozmowa o niczym. :)

Opublikowano

Dodam jeszcze że w zeszłym tygodniu znalazłem orginalna używkę identyczna płytka jak moja tylko z Estonii więc mówię ogarnę temat po pracy ale już ktoś mi zwinął sprzed nosa 😭 

A w opisie aukcji koleś napisał że nie trzeba programować, moduł jest gotowy do wlozenia i co wy na to? Jest taka możliwość bez programowania i adaptacji 😎