Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dobry.

Samochód posiadam od niedawna. Bmw g20 330i z adaptacyjnym zawieszeniem. 

Zauważyłem, że podczas jazdy słychać delikatny szum jakby od przednich kół.  Zaczyna się już od 30km/h. Jest jednostajny, jakby szum powietrza choć obawiam się, że jest to od zawieszenia. Gdy jadę szybciej, też go słychać z tym samym natężeniem. Zauważyłem również, że gdy wjadę na rondo z większą prędkością, szum jakby się nasilał. Przy wiekszych predkosciach szum jest taki sam, o stałym natezeniu i jednostajny. Mialem juz w przeszlosci rozwalone lozyska piast i półosi i wtedy objawy byly z goła inne. Auto posiadam od niedawna i było sprawdzone w aso i na osobnym warsztacie pod kątem uszkodzeń. Była nawet hamownia. Wszystkie wyniki takie same "auto w bardzo dobrym stanie, brak jakichkolwiek usterek". 

I choć faktycznie samochód jest zajebisty, to ten szum zwraca uwagę moją. Miał ktoś coś podobnego? Jakieś rady Panowie oprócz dawania głośniej h&K? 😉

To wina wyciszenia? Sportowych hamulców? Proszę o rady.

Pozdrawiam.

Edytowane przez silny89